Gelecek Partisi Devrek İlçe Başkanı Muharrem Pak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere bir defaya mahsus olarak 5 bin lira ödeme yapılacağına dair açıklamasına tepki gösterdi. Başkan Pak, düzenlemenin yetersiz olduğunu ve emeklilerin sadaka beklemek yerine daha insanca yaşama hakkına sahip olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu. Erdoğan, fiilen çalışan emeklilerin bu düzenlemeden yararlanamayacağını açıkladı. Gelecek Partisi Devrek İlçe Başkanı Muharem Pak düzenlemeye tepki gösterdi.

Necmiye Ekim vefat etti Necmiye Ekim vefat etti

Başkan Pak, düzenleme hakkında yaptığı açıklamasında, "Emekliler sadaka değil, insanca yaşamak istiyorlar. Gün geçtikçe enflasyon karşısında ağırlaşan ekonomik tabloda emeklilere bir defaya mahsus verilecek 5.000 TL sadakadan öte hiç bir anlam ifade etmez. En önemlisi de halen çalışmak zorunda kalan emeklilerin bu ödemeden muaf tutulmasının izahı bulunmamaktadır. Bankaların bile 8000-9000 TL bandında promosyon verildiği bir dönemde iktidarın vereceği 5000 TL kabul edilir bir meblağ olamaz. Emekliler bunu hak etmiyor." İfadelerine yer verdi. 

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu