Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 2023-2024 akademik yılı açılış programına katıldı. Program, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK üyeleri, büyükelçiler, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, diğer üniversite rektörleri, ZBEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şemseddin Dağlı, ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü, ZBEÜ Hastane Başhekimi Doç. Dr. Özcan Pişkin, ZBEÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri ZBEÜ-OVAT Takımı Kaptanı Taha Yıldız ve B-Dispate Uzay Takımından Kaan Gökdoğan katıldı.

Programın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Türk Müziği koro dinletisi ve Türk yükseköğretiminin gelişimini anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, konuşmasında 2023 yılında üniversite kontenjanlarının yüzde 99,8 gibi yüksek bir doluluk oranına ulaştığını ve 98 ülkeden 340 bine yakın uluslararası öğrenciye üniversitelerde öğrenim görme imkânı sağlandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise üniversitelerin toplumun ve hayatın merkezinde yer aldığını vurgulayarak bilim, kültür, eğitim gibi alanlarda üniversitelerin ve akademisyenlerin yanlarında olacaklarını ifade etti.Programın sonunda, YÖK tarafından "bireysel, kurumsal, özel alan ve özel" olmak üzere dört kategoride verilen "YÖK 2023 Üstün Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu. (Haber Merkezi)

Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı

WhatsApp-Image-2023-10-10-at-12.36.11

WhatsApp-Image-2023-10-10-at-12.36.26

WhatsApp-Image-2023-10-10-at-12.36.01

Editör: Murat Barutçu