Tüketicinin güveni Nisan'da arttı Tüketicinin güveni Nisan'da arttı

Emekli maaşlarını PTT Bank’tan alan vatandaşların akılları şu sıralar cevapsız bırakılan sorularla bulanık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamu bankalarından maaş alan emeklilere 8 ila 12 bin TL arasında promosyon verileceğini açıklaması üzerine, PTT Bank’tan emekli maaşı alan vatandaşlar da ümitlendi. Yalnız bankalarına başvuran vatandaşlar, “PTT Bank’ın banka işlemlerini aracı bir özel banka üzerinden yürüttüklerini ve bu promosyonu veremeyecekleri” cevabını almaları üzerine kafalar karıştı.

PTT Genel Müdürlüğü, 1984 yılında Kamu İktisadi Devlet Teşebbüslerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak çıkarılan 233 sayılı KHK ile Kamu İktisadi Kuruluşu (KİK) statüsüne geçirilmesine rağmen, bankacılık hizmetlerinin bunun dışında tutulduğu öğrenildi.

PTT Bank’tan maaş alan emekliler; “biz devlet kuruluşu diye maaşlarımızı burada tutuyorduk. Bankacılık hizmetleri bunun dışında nasıl tutulur? Devlet kurumu, özel bir banka ile aracılık hizmetlerini paylaşıyor olması, kendilerine güvenen vatandaşları kapsam dışında tutar mı?

Önceki yıllarda PTT Bank emekli promosyonlarını yine özel banka aracılığı ile küçük miktarda promosyon dağıtmıştı.

Çoğu emeklinin maaşı krediye bağlı. Bu da o özel banka aracılığı ile yapılıyor ama şuan yüzde 6.19 faiz ile kredi veriliyor. Şimdi merak ettiğimiz, PTT Bank devlet kurumu değil mi? Bahse konu olan özel bankanın şubesi mi?” dediler.

Bu kapsamda maaşlarını PTT Bank'tan alan emeklilerin kafa karışıklığının giderilmesi için yetkili ağızlardan açıklama beklemekteler. 

Muhabir: Murat BARUTÇU