Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, yaptığı açıklamada, “Malumunuz olduğu üzere 4 Mart tarihinde 7. Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirerek 27 yıllık sendikamızda yeni bir 4 yıllık dönemin daha kapısını aralamış olduk” dedi.

Kara, sendika binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamada, “Şahıslar gelip geçicidir. Aslolan ve kalıcı olan kurumlardır. Kurumları istikamet üzere tutmak, doğrularını tatbik etmek, yanlışlarında uyarmakta bizim vazifemizdir. Ancak Zonguldak’ımızın gururu Semih Başkanımız bayrak yarışında bayrağı teslim etti. Bu süreç içerisinde başardıkları ve başaramadıkları olmuştur. Ancak mücadeleci bir kimliği vardı. Biz aynı mücadeleci kimliğini kendimize şiar edinelim.   Bir başka yönü ile de hepimize örnek olmuştur” diyerek şunları söyledi:

“Semih Başkan geçtiğimiz günlerde yine kendine yakışır bir paylaşım yaparak hepimizi silkeledi adeta. Yazının başlığında ifade ettiği gibi “HUKUKUMUZ KARDEŞLİK, DİLEĞİMİZ BAŞARI” olmak zorunda. Çünkü bu sendika hiçbirimizin şahsi malı mülkü değildir.

270 bine yaklaşan üye sayısı ve yetkili sendika olması hasebiyle sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yegâne umududur aynı zamanda. Bizler bize gönül vermiş üyelerimize karşı ve sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarına karşı sorumluluğumuz var.  Almış olduğumuz emanetin hakkını verebilmek için çok daha fazla planlı ve programlı bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarının dün olduğu gibi bugün de çok önemli sorunları var. Düne dair önemli sorunlarımız çözüme kavuşmuş tur. Sağlık çalışanlarının ücretlerinin eşdeğer statü deki meslek mensupları ile ücretlerini kıyasladığımızda sağlık çalışanların ücretleri çok düşük kalmıştı. Bu noktada toplu sözleşmede ek ödemeye alınmış olan yüzde yirmilik zam çok önemli bir kazanımdır. Bu kazanımı her altı ayda bir gelen zamla beraber bir Çığ gibi büyümektedir. Aynı zamanda ek ödemenin gelir vergisinden muaf olması, senelik izinde Şua izinlerinde ve raporlarda herhangi bir kesintiye tabi olmamış olması bu kazanımın önemini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Bir diğer önemli kazanımımız ise 3600 ek gösterge meselesidir. Sadece hemşirelere verilecek olan ek gösterge kapsamının tüm sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmiş olması ve yüksekokul mezunu olan tüm çalışanları da kapsayacak olması çok önemli bir kazanımdır.

Bu kazanımla beraber emekli olan arkadaşlarımızın emekli maaşları ve emekli tazminatları çok önemli oranda artmıştır. El betteki bu kazanımın kapsamının dışında kalan lisans mezunu olup,

 birinci dereceye inen tüm çalışanların ek gösterge kapsamı içerisinde alınması yeni dönemdeki en önemli mücadele alanlarımızdan birini oluşturmaktadır.

Bir diğer önemli kazanımımız ise sözleşmeli statüde çalışanların tamamının kadroya geçirilmiş olmasıdır. Aslında toplu sözleşmede süresiz sözleşmelerin 3 + 1 olması öngörülmüşken yapılmış olan görüşmelerle vekile ve hemşirelerin, kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanlarının, 4C eden 4 beye geçmiş olan sözleşmelerin, 4924 statüsündeki sözleşmelilerin kadroya geçmiş olması çok önemli bir kazanımdır.

Asgari ücret kadar gelirin vergiden muaf tutulması ile sağlık ve Sosyal hizmet çalışanları olarak bir yılda ödememiz gereken verginin sadece yüzde dördünü öder duruma geldik. Buda çok önemli bir kazanımdır. Önceden vergilerin %15’te sabit tutulmasını talep ederken şimdi bundan çok daha ileri derecede bir kazanım elde etmiş durumda olmak tarihi kazanımdır.

Yalnızca Genel Başkanlık yaptığı süreç içerisinde imza attığı kazanımlar dahi 4 yıla sığmayan ve kolay kolay kimseye nasip olmayacak işler tarihe altın harflerle yazıldı.

Bu doğrultuda Semih Başkanımızın yazısında belirttiği üzere yeni seçilen Genel Merkezimizin hem özelde sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için, hem de ülkemiz adına başarılı olması için fiili ve kavli olarak duamızı esirgemeyeceğiz. Sözlerimizle de dua edeceğiz, fiilen çalışarak ta dua etmiş olacağız.

Biz en iyi bildiğimiz işi yapacağız, Zonguldak’ta marka değeri haline gelen Sağlık-Sen’imizin itibarını koruyacak ve kollayacağız.

Bu vazife aynı zamanda geçmişten bugüne gelen öncülerimizden, Mehmet Akif İnan’dan ve son olarak Semih Durmuş’tan bize kalan bir emanettir. aynı zamanda. Emanete sahip çıkacağız. İşimizi hakkıyla yapacağız ve netice itibariyle bizde günü geldiğinde bayrakları bizden sonrakilere teslim edeceğiz.  Yeni yönetimle eskiden nasıl çalışılıyor isek aynı samimiyet ve ciddiyetle çalışılmaya devam edilecek” (Şaban YILMAZ)

Editör: Seçkin