313 bin TL ile aldılar 3 Milyon 100 bin TL’ye ulaştırdılar 313 bin TL ile aldılar 3 Milyon 100 bin TL’ye ulaştırdılar

Devrek Anadolu Lisesi Su Gönüllüsü öğrencileri, 22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle düzenlenen "Empati Yürüyüşü"ne katılarak suya erişim konusunda yaşanan zorlukları anlamak için önemli bir adım attılar. Ellerinde su dolu bidonlarla yürüyüşe katılan öğrenciler, Afrika'da yaşayan insanların temiz suya erişmek için günlük olarak ortalama 6 kilometre yol katetmek zorunda olduklarını gözler önüne sermek amacıyla hareket ettiler.

Devrek Anadolu Lisesi Su Gönüllüsü öğrencileri, İngilizce öğretmenleri Nurbanu Erkeç'in rehberliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, Afrika'daki insanların günlük yaşamlarını yansıtmak için su dolu bidonlarla yürüyüş gerçekleştirdiler. Bu yürüyüşte, öğrencilerin elde ettikleri empati ile Afrika'da suya erişim konusunda yaşanan zorlukları daha yakından hissetmeleri hedeflendi.

Devrek Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Nurbanu Erkeç, bu etkinliğin geleneksel hale gelerek su konusundaki farkındalığı artırmayı amaçladıklarını belirtti. Öğrencilere suyun taşınması gerekliliğinin nasıl bir duygu olduğunu empati yoluyla aktarmak için bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Erkeç, suyun konforlu bir yaşam için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, suyun sıfır kayıp ilkesiyle daha bilinçli bir şekilde kullanılmasını teşvik ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin bu önemli etkinliğiyle suya erişimdeki zorluklar hakkında daha fazla farkındalık oluşturulmuş ve suyun değeri bir kez daha ön plana çıkarılmış oldu. #sudasıfırkayıp ilkesiyle hareket eden öğrencilerin çabaları takdirle karşılandı.

Whats App Image 2024 03 22 At 11.49.10 (2)

Whats App Image 2024 03 22 At 11.49.10 (1)

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA