Tarihçi ve yazar Ekrem Murat Zaman, Fevkani Köprüsü'nün yıkımının durdurulmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Zaman, köprü yıkımının engellenmesi ve tarihi köprüyü koruma önerilerinde bulunarak yetkilileri göreve çağırdı. Ekrem Murat Zaman, köprü yıkımının devam etmesi durumunda yetkililerin pişman olacaklarını belirtti.

Açıklamada, İnönü Köprüsü'nün yıkılmasının gerekmediği, ancak köprü altının boşaltılmasının gerektiği ifade edildi. Köprü yıkımının sadece bazı kişileri memnun ederken birçok insanı üzdüğü vurgulandı.

Ekrem Murat Zaman’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“İnönü Köprüsü'nün yıkılması gerekmezdi. Fakat yıllardır söz ettiğimiz gibi köprü altının boşaltılması da şarttı. Birkaç kişi yıkımdan zevk alırken; birçok insan bu yıkım nedeniyle yüreğinde acı hissediyor.

Aklınızın basmadığı kültürü ve tarihi bir yana bırakalım; gelin hiç olmazsa, bir daha yapma imkanı bulamayacağınız bir fırsatı değerlendirelim.

Köprünün Gazipaşa ayağının sağında ve solunda zaten merdiven var. Soğuksu ve Acılık'a hitap edecek şekilde her iki tarafa merdiven ya da asansör yapalım.

Giysi pazarında hareketlilik, seçerek aldılar birbirleri ile yarıştılar Giysi pazarında hareketlilik, seçerek aldılar birbirleri ile yarıştılar

Böylece derenin iki yakasını birbirine bağlayan üst geçidi korumuş oluruz.

YARIN ÇOK ÜZÜLECEKSİNİZ. BİZ SÖYLEMİŞ OLALIM.” (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-10-21-at-14.11.52

WhatsApp-Image-2023-10-21-at-14.11.53

Çaycuma’da neler oluyor?  Sokak ortasında darp edilerek öldürüldü! Çaycuma’da neler oluyor? Sokak ortasında darp edilerek öldürüldü!

Editör: Murat Barutçu