Çaycuma ilçesi Yolgeçen Köyü Gülşenler Mahallesi'nde yaşayan Mahir Şen'in kız kardeşi Hilal Şen ile birlikte beslediği "Tüylü" isimli köpek 3 gün önce ölü bulundu. Şen ailesi durumu jandarmaya bildirmesi üzerine yapılan incelemede köpeğin darp edilerek öldürüldüğü belirlendi. Ancak görgü tanığı veya güvenlik kamerası olmadığı için köpeği kimin öldürdüğü tespit edilemedi.

Çaycuma'da hırsızlık zanlıları yakalandı! Çaycuma'da hırsızlık zanlıları yakalandı!

“BEN VİCDAN MERHAMET DUYGUSUYLA BUNLARA BAKMAYA ÇALIŞIYORUM”

Mahir Şen, 10 yıl içinde köpeklerinin 15'inin öldürüldüğünü ve köyde hayvanlara bakmakta zorlandığını ifade etti. Köpeklerini zehirleme, darp etme ve öldürme olaylarının yaşandığını söyleyen Şen, gazetecilere, “Ben baktığım sürece köpeklerime saldırı devam ediyor. Yıllardır böyle. ‘Sen bu köpeğe niye bakıyorsun? Senden başka kimse yok mu?’ Ondan sonra tehdit ‘bu köpeklere bakmayacaksın’ diye. Köpeklerim genelde zehirlenerek öldürüldü, zehirliyorlar. En son öldürülen köpeği darp ederek öldürdüler. Ondan önce de dövülerek öldürüldü. Genelde zehirleniyorlar. Köpeğimin birini vurdular, hatta boynundan girip sırtından çıktı kurşun. Veterinere götürerek antibiyotikle tedavi ettirdim. İyileştirdim. İstemiyorlar kısacası, ne beni ne köpeğimi istiyorlar. Bu konuda yardım istiyorum. Ben vicdan merhamet duygusuyla bunlara bakmaya çalışıyorum ama bakacak gücüm yok.” diye konuştu.

“BEN MAĞDURUM, NE YAPACAĞIMI BİLEMİYORUM”

Jandarmanın soruşturma başlattığını ancak kimseye işlem yapılmadığını belirten Mahir Şen, “Bizzat gözle gören veya kamera kaydı olmadığı için işlem yapılamadı. Yalnızca jandarma tarafından tahkikat başlatıldığını söylediler. Jandarma ‘Peşini bırakmayacağız’ dedi. Parayla aldığım 3 kangal köpeğim de vardı, onları da barındırmadılar. Köpekler can çekişe çekişe, ağızlarından sarı su gelerek, ciğerleri patlamış köpeklerin. Veterinere götürdüm ama kana karışmış kurtaramadım. Ben mağdurum, ne yapacağımı bilemiyorum.  Ben de mi bu köpekleri ormana dağa bırakayım.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BAŞKANI İLE DAVALIK OLDULAR”

Hilal Şen de daha önce eski belediye başkanı Mithat Gülşen’le köpekler nedeniyle davalık olduklarını anlatarak, “Mahkemeye verdi bizi. 2 yıl boyunca mahkeme sürdü ama beraat aldık. Tavuğu yediği ispatlanamadığı için. Bu köpek de birkaç sene sonra zehirlendi.” dedi.

“KÖPEKLERE BAKMIYOR”

Yolgeçen Köyü Muhtarı İdris Odabaş, “Vatandaşın tavuğuna zarar veriyor. Köpekleri dışarıda besliyor, köpeklere bakmıyor zaten. Kendisi bakmıyor köpeklere. Zarar veriyorlar vatandaşa, tavuklarını yiyor. İşte çocuklara saldırıyor diye vatandaşın şikayeti bana. Ben kendim görmedim. Köpeklerin bu yüzden öldürülüp öldürülmediğini bilmiyorum. Köpekleri öldürdüler mi onu da görmedim. Çözüm olarak köpekleri bir yerde muhafaza altına alacak. Çözüm, avlu içerisinde bakacak. Ya da bakamadığı bir kısmını barınağa teslim edecek. Ben köpeklere kimsenin zarar vereceğini tahmin etmiyorum. Köyde öyle köpek düşmanı falan gibi bir sıkıntı yok. Kimse öyle bir şey yapamaz. Köyde kedi köpek, hayvan hepsi var. Beslenmez olur mu?” dedi

Haber. Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-10-22-at-11.01.16

WhatsApp-Image-2023-10-22-at-11.02.16

WhatsApp-Image-2023-10-22-at-11.01.50

Editör: Murat Barutçu