Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, koronavirüs nedeniyle mağdur olan esnaf ve sanatkarların hükümetten beklentileri olduğunu söyledi.

Esnaf ve sanatkarların sıkıntılarını ilgili yerlere ilettiklerini belirten Coşkun, “TESK Genel Başkanımızın bu mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla yaptığı çalışmaları var. Hükümetten beklentimiz süreç geçene kadar en azından asgari ücret tutarında esnaf ve sanatkarlarımıza maddi yardım yapılmasıdır” dedi.

Herkes istenilen tedbirlere uysun diyen Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti:

KÜÇÜK ESNAFLARIMIZ SÜREÇTEN OLUMSUZ ETKİLENDİ

“Koronavirüs tedbirleri kapsamında il merkezimiz ve ilçelerimiz için alınan 14 günlük sıkıntıya hep birlikte uyacağız ve sonunda mutlaka olumlu sonuçlarını göreceğiz. Tüm esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı bu konuda daha çok duyarlı olmaya çağırıyorum. Esnaf ve sanatkarlar olarak hükümetimizden beklentilerimiz vardı. Bilindiği gibi bütün meslek dallarımızdan en çok etkilenen kesim küçük esnaf ve sanatkarlarımızdır. Bu kapsamda mağdur olan pazarcılarımız, lokantacılarımız, çay ocaklarımız, kahvehanecilerimiz, kantincilerimiz, taksicilerimiz, minibüsçülerimiz, servis araçlarımız var. Birde bu işletmelerde çalışan arkadaşlarımızda var.

HÜKÜMETTEN KÜÇÜK ESNAF İÇİN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ BEKLİYORUZ

TESK Genel Başkanımızın bu mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla yaptığı çalışmaları var. Biz sıkıntılarımızı ilgili yerlere ilettik. Hükümetten beklentimiz süreç geçene kadar en azından asgari ücret tutarında bu arkadaşlarımıza maddi yardım yapılmasıdır. Ekonomik sıkıntısı olan esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızın özellikle bu dönemde hükümetimizden evlerini geçindirecek şekilde ekonomik destek beklentisi var. Vatandaşlarımızın yüzde 70’inin koronavirüs salgınına karşı duyarlı olduğunu düşünüyorum. Duyarsız olanlarda var ama bu sadece Zonguldak’ta değil her yerde var. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizden devletimizin istediği tedbirlere uymasını ve iki haftalık sürece duyarlı olmalarını tavsiye ediyorum.” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi