Esnafımızın ışığının sönmesini istemiyoruz diyen Küçük: “Özellikle 2022 yılına girdiğimiz Ocak ve Şubat ayları itibariyle elektriğe yapılan zamlar lokantacı, kahvehaneci, fırıncı, tatlıcı gibi bütün meslek odamıza bağlı üyelerimizin elektrik faturaları önceki faturalarının 2-3 katı fatura olarak gelmektedir. Esnafın elektrik faturaları kiralarını geçti. Esnaf ikinci bir pandemi yaşamaktadır.

Maalesef bu pandemi ekonomik bir pandemidir. Esnafımız 16 aylık bir kısıtlama süresi geçirmiş ve pandemi süreci yaşamıştır pandemide bile esnafımızın morali bu kadar bozuk değildi! 2 bin lira kirası olan esnaf arkadaşıma 4 bin 500 lira elektrik faturası geliyor.

Bazı esnafımız işyerine 7-8 bin lira gibi elektrik faturası geldiğini ifade etmekte. Bir çay ocağına 2 bin 400 lira, lokantaya 4 bin-4 bin 500 lira arasında elektrik faturası geliyor. Biz esnafımızın ışığının sönmesini istemiyoruz. Faturalarda artan bu maliyetler, fiyatlar maalesef esnafımızı zorluyor ve esnafımızı zor günler bekliyor. Bu şartlarda iflaslar kaçınılmazdır, bu sürecin sonu iflaslardır.

Esnafımız kirasının 2-3 katı elektrik faturasıyla karşılaşmakta. Bir sonraki ay ne kadar elektrik faturası geleceği belli değil. Esnaflarımız bu süreci zor geçiriyor. Esnafımız için farklı bir tarife uygulanmasını yetkililerden bekliyoruz” dedi. Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi