Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, altın fiyatındaki yükselişe dikkat çekerek altının güvenli liman olduğunun bir defa daha ortaya çıktığını söyledi.

Altının döviz karşısında çok daha iyi getiri sağlayacağına inandığını söyleyen Çelik, “Altın fiyatı daha da yukarı doğru gidecektir. Kuyumcu esnafı olarak vatandaşlarımıza ellerindeki altını korumalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Son dönemlerde altın fiyatlarında yaşanan yükselişi değerlendiren Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

“Altının güvenli liman olduğu bir defa daha ortaya çıktı. Her zaman istikrarın, sıkıntıların olduğu yerde ya da ülkeler arasında bozulan ekonomiler nedeniyle kaybolan para değeri karşısında altın fiyatı o kadar yükselmiştir ve yatırımcısına artı sağlamıştır. Merkez Bankası Başkan yardımcılarının görevden alınması nedeniyle fiyatlar yükseldi. Bundan sonrada her istikrarsızlık ortamında altın fiyatı yükselecektir ve en güvenli yatırım olduğunu bir daha gösterecektir. Doların çok yükselmesi nedeniyle fiyatlar arttı. 31,10 gr 1 ONS altın fiyatı dolar karşısında çarpanıdır. Gram altın fiyatı ons altında yaşanan yükselişin çarpan etkisiyle yüksek seviyeye ulaştı. Bundan sonra 2 bin 200 dolar olacak diye düşünüyoruz. Şu ara 1780-1790 bandı arasında.

Bundan sonra altın kendi altın biriminden dolayı fiyatı yükselecektir. Altının döviz karşısında çok daha iyi getiri sağlayacağına inanıyorum. Şuanda altın yatırımı olup bozdurmaya gelen çok kişi var bizlerde elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Ama altın fiyatı daha da yukarı doğru gidecektir. Kuyumcu esnafı olarak vatandaşlarımıza ellerindeki altını korumalarını tavsiye ediyorum. Çünkü altın fiyatı 650 bandına yükselecek bu nedenle kesinlikle acil bir ihtiyaç yoksa şuan altınlarını bozdurmasınlar. Altın fiyatındaki yükseliş bundan sonrada devam edecektir. Her ekonomik krizde, her siyasi krizde altın daima yukarı doğru gidip kendinin bulunmaz olduğunu gösterecektir. Bu nedenle ihtiyaç yoksa kimse altınlarını bozdurmasın çünkü sonradan çok daha iyi rakamlara altınlarını bozduracaklarına inanıyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi