Zonguldaklı fırıncılar dün aldıkları kararla, akaryakıt zammını, artan işçilik ve hammadde giderlerini protesto etmek ve ekmeğe çoğu ilde zam gelmesine rağmen Zonguldak’ta gelmemesi nedeniyle bugün hiçbir markete ve bakkala ekmek vermedi. Satışlar sadece fırınlar üzerinden yapıldı. 
Bazı gazete, internet sitesi ve televizyonlarda konu, “Ekmeğe zam gelmemesi” nedeniyle yapıldığı, ekmek zammının Vali Mustafa Tutulmaz’dan döndüğü yönünde yer aldı. Yapılan haberlerin ardından Zonguldak Valiliği’nden konu ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada ekmek zammı ile ilgili Zonguldak Valiliği’ne bir talebin gelmediği belirtildi. 
Yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarda, ‘5 TL’den satılan ekmeğin 7.5 TL olması için Zonguldak Esnaf Odaları Birliği’ne başvuran fırıncılar, ekmek zammını onaylamayan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı n aldığı kararı protesto etmek amacıyla kentte ekmek dağıtımını durdurdu.’ denilmektedir. 
Paylaşımda belirtilen konu asılsız olup an itibariyle Valilik makamına intikal ettirilmiş bir ‘Ekmek Tarifesi Komisyon Kararı’ Bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi. 
Zonguldak Esnaf Odaları Birliği ise ekmeğe zam geldiğini açıklamış ve cumartesi günü itibariyle 7,5 liradan satışa sunulacağını açıklamıştı. 
Öte yandan, fırıncıların yarın eylemlerini sonlandırmaları ve bakkal ile marketlere ekmek vermesi bekleniyor.  Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Yolculuk yapmakda artık lüks oldu; Otobüs bilet fiyatlarına rekor zam! Yolculuk yapmakda artık lüks oldu; Otobüs bilet fiyatlarına rekor zam!

Kilometrelerce yol gelerek kardeşlerini ziyaret ettiler Kilometrelerce yol gelerek kardeşlerini ziyaret ettiler

3 padişah, 12 cumhurbaşkanı, 27 başbakan gördü: Asırlık çınar hayatını kaybetti! 3 padişah, 12 cumhurbaşkanı, 27 başbakan gördü: Asırlık çınar hayatını kaybetti!

Cenaze yolunda trafik kazası! 1 ölü, 5 yaralı! Cenaze yolunda trafik kazası! 1 ölü, 5 yaralı!

Emeklilere bir darbe daha! Banka kapıları kapandı! Emeklilere bir darbe daha! Banka kapıları kapandı!

Zonguldaklı fırıncılar eyleme gidiyor! Bakkal ve marketlerde ekmek olmayacak! Zonguldaklı fırıncılar eyleme gidiyor! Bakkal ve marketlerde ekmek olmayacak!

Selim Alan: Otoparklar boş! Selim Alan: Otoparklar boş!

Ev sahibi kiracı kavgasında kan aktı; Kiracısını çocuklarının önünde öldürdü Ev sahibi kiracı kavgasında kan aktı; Kiracısını çocuklarının önünde öldürdü

Valilik uyardı:  Bu plajlara dikkat! Valilik uyardı: Bu plajlara dikkat!

Gözü dönmüş genç kız arkadaşını sırtından bıçakladı Gözü dönmüş genç kız arkadaşını sırtından bıçakladı

Ailesiyle tatile gelmişti, trafik kazasında öldü! Ailesiyle tatile gelmişti, trafik kazasında öldü!

Karadeniz’de can pazarı yaşandı; 2 çocuk boğuldu, 1 kayıp Karadeniz’de can pazarı yaşandı; 2 çocuk boğuldu, 1 kayıp

Editör: Muhammet