Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından fırıncılara destek amacıyla verilen ve piyasadaki diğer unlara göre neredeyse yarı yarıya daha ucuz olan unların piyasadan kaldırılacağı iddia edildi. 
TMO’nun ekmek fiyatlarını frenleyen un üretiminin ve fırıncılara desteğinin Mayıs ayında sona ereceği iddia edildi. 
Geçen yıl Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan, TMO’nun un regülasyon uygulamalarına Haziran ayından itibaren tekrar devam edilmesinin uygun görüldüğü ve bu kapsamda fırınlara ve ekmek üreticilerine belirli bir fiyattan un satışı yapılacağı açıklanmıştı. 
Bu açıklamaların ardından yaklaşık 1 yıl boyunca ekmek üreticileri 360-370 liradan ekmeklik un almışlardı. Ancak, Zonguldak’ta ki ekmek üreticileri tarafından, TMO’nun piyasadaki diğer unlara göre çok daha uyguna sattığı unun, Mayıs ayından sonra satılmayacağı iddia edildi. 
Bu şekilde olması halinde ise ekmek fiyatlarına önümüzdeki 1,5 ay içerisinde büyük zam gelecek. Şu an kentte 200 gram olan ve 5 liradan satılan ekmeğin en az yüzde elli zamlanabileceği düşünülüyor. 
Özel Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı

Bayramı ekmeksiz geçiren halk tepkili: Halk ekmek fabrikası kurulsun! Bayramı ekmeksiz geçiren halk tepkili: Halk ekmek fabrikası kurulsun!

Öğrenci burslarına zam! Öğrenci burslarına zam!

Editör: Virda Şahin