Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesinin ardından çok sayıda ürüne peş peşe gelen zamların ardından vatandaşlar ekmeğe zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Farklı illerde ekmeğe gelen zamlar sonrasında Zonguldak’ta ekmeğe zam gelmesi bekleniyor.

Zonguldak’ta henüz gündeme alınmayan “Ekmeğe zam” konusunda Türkiye Mahsulleri Ofisi’den açıklama bekleniyor. Daha önce son tarihi 31 Mayıs’a kadar geçerli olan un fiyatlarının açıklanmasının ardından TMO’nun yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

Zonguldak Sahili’nde korkutan ses! Zonguldak Sahili’nde korkutan ses!

Bu açıklamada TMO’nun fırıncılara un vereceğini açıklaması ve fiyatları uygun tutması halinde ekmek fiyatlarına Zonguldak’ta büyük bir zammın gelmesi beklenmiyor.

Ancak TMO’nun fiyat açıklamaması ve asgari ücrete önemli ölçüde zam yapılması halinde ise ekmeğin 10 lira civarında olacağı öne sürülüyor.

Zonguldaklı fırın işletmecileri konu ile ilgili olarak, “TMO’dan açıklama gelene kadar bir zam talebimiz yok. Açıklama yapacağını düşünüyoruz. Un vereceğini açıklaması ve uygun tutması halinde ekmek fiyatlarının 7,5 TL olacağını düşünüyoruz. Ancak TMO un vermezse bu fiyat artacak ve 10 TL bile olabilir. Ayrıca asgari ücretinde açıklanması gerekiyor.” şeklinde ifadeler kullandılar. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu