Zonguldak Merkez Fatih Halk Eğitimi Merkezinde, İmece Derneği’nin desteğiyle Zonguldak İl ve İlçe Halk Eğitimi Merkezlerinden katılan eğitimcilere “Sepet Örücülüğü” kursu veriliyor.

Zonguldak Merkez Fatih Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, Sepet Örücülüğü kursuyla Mısır kabuğu ve bambu ile yapılan sepetlerinin yapımını yöre halkına öğretmek ve üretime yönelik geliştirmek olduğunu söyledi.

Yaşamasını istediğimiz bir sanatın yayılması için öncülük yapmak amacındayız diyen Zonguldak Merkez Fatih Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, açıklamasına şöyle devam etti:

TUYGAR: YAŞAMASINI İSTEDİĞİMİZ SANATIN YAYILMASINA ÖNCÜLÜK ETMEK AMACINDAYIZ

“Unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan biri olan “Sepet Örücülüğü” Merkez Fatih Halk Eğitimi Merkezi’nde İmece Derneği’nin desteğiyle devam etmektedir. Rize’den gelen Öğretmenimiz Beyhan Yaşıyan Zonguldak İl ve İlçe Halk Eğitimi Merkezlerinden katılan eğitimcilerimize sepet örücülüğünün tekniklerini göstermektedir. Amacımız Mısır kabuğu ve bambu ile yapılan sepetlerinin yapımını yöre halkına öğretmek ve üretime yönelik geliştirmektir. Aynı zamanda yaşamasını istediğimiz bir sanatın yayılması için öncülük yapmak amacındayız. Bu sanatımızı geliştirip üretime dönüştürdüğümüzde Aile bütçesi ve Ülke ekonomisine katkıda bulunmuş olacağız. Zonguldak Merkez Fatih Halk Eğitimi Merkezi olarak hedefimiz; Sepet örücülüğü sanatını açacağımız kurslarımızla kursiyerlerimize öğretip, yapacağımız Uluslararası projelerle tüm dünyaya tanıtmak yaygınlaştırmak ve yaşatmak. Bize destek veren İmece Derneği’ne kilometrelerce uzaktan gelen Beyhan Yaşıyan öğretmenimize, katılan eğitimcilerimize ve personelimize teşekkür ederiz.”

PAMAY: SEPET ÖRÜCÜLÜĞÜNÜ İL GENELİNDE GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

İmece Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mücella Pamay ise şunları söyledi, “Araştırmalarımız sonucunda Zonguldak ili içerisinde sepet örecek hoca bulamadık. Bunun üzerine dernek olarak Rize Fındıklı’dan Beyhan Yaşıyan hocamıza ulaştık. Bütün masraflarını karşılamak üzere “eğitmenlerin eğitimi” adı altında Zonguldak Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezimiz işbirliğinde bir kurs açtık. Çaycuma, Devrek, Kilimli, Kozlu ve Merkezde görev yapan hocalarımız bu konuda eğitim alıyor. Daha sonra hocalarımız bölgelerinde özellikle dezavantajlı kadınlarımıza kurs açıp kadınlarımızın bunu ekonomiye kazandırmalarını ve sepet örücülüğünü Zonguldak il genelinde geliştirmeye çalışacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi