Ülkemizin gelecek aydın nesillerini yetiştiren, çocuklarımızın ufkunu geliştiren öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlandı.

Başta “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü tüm yurt genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen program Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan: “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günün vesilesiyle istikbalimizin ve istiklalimizin mimarı, fedekarlığın ve sevginin timsali kıymetli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerini anlamak, anlatmak, öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğretmenlik mesleğinin kutsiyetini kavramak ve mesleğe yeni başlayan genç öğretmenlerimizin heyecanını paylaşmak amacıyla bir araya geldiğimiz bu özel gün fedekar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha anlamamızı anlatmamızı sağlayan önemli bir gündür. Öğretmenlik idealizmin en yoğun yaşandığı meslektir. Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Bir sevdadır öğretmen olmak. Mustafa Kemal’in Kocatepe’den bakışıdır. Samsun’da yeniden doğmaktır öğretmen olmak. Ayyıldız olup göklerde dalgalanmak damarlarda bayrak bayrak dolaşmaktır öğretmen olmak” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ın konuşmasının ardından “Dünyanın bütün çiçekleri” şiiri okundu. Oratoryo sunumu gerçekleştirildi. Emekli öğretenlere hizmet şeref belgesi takdim edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Müzik öğretmenlerinden oluşan koro tarafından müzik dinletisi sunuldu. Yeni başlayan öğretmenler adına konuşma yapıldı.

Program öğretmenliğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile sona erdi.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi