Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim sistemine dair ilk ipuçlarını paylaştı. Tekin, Gaziantep'te düzenlenen bir iftar programında öğretmenler ve okul yöneticileriyle bir araya geldi ve eğitimin hızla geliştiğini vurguladı. Tekin, öğretmenlerle olan iletişimini önemsediğini ve eğitimde danışmanlığın önemine değindi. Ayrıca her ay düzenledikleri "öğretmenler odası" toplantılarına Gaziantep'teki öğretmenleri de davet etti.

Bakan Tekin, hazirandan beri yaptıkları işlerin tamamının odağında öğretmenlerin mesleki haysiyeti, itibarı ve onurlarını koruyacak tedbirlerin olduğunu aktardı. Son günlerde müfredatla ilgili bazı tartışmaların yaşandığını hatırlatan Tekin, şöyle devam etti:

"Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor öğretmenlerimiz. Hal böyle olunca öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor. Toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Yani çocuk başarısız oluyor. Çünkü yaşının pedagojik gerekliliğinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız... Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız.

MEB’den önemli karar: Karneler değişiyor MEB’den önemli karar: Karneler değişiyor

O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklenmeyelim, alabilecekleri şeyi verelim hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gereken şeyleri en iyi koşullarda anlatabileceği zaman aralarını kendilerine tanımış olalım. Dolayısıyla müfredat çalışmalarındaki seyreltmeyle ilgili hususun önemli gerekçelerinden bir tanesi de bu."

Bakan Tekin, öğretmenlerin mesleki değerlerini koruyacak önlemlerin odak noktasında olduklarını belirtti. Ayrıca, müfredatla ilgili yaşanan tartışmalara da değinerek, derslerde kazanım sayısının arttığını ve haftalık ders saatlerinin yetersiz olduğunu ifade etti. Bu durumun öğrencilerin başarılarını olumsuz etkilediğini ve öğretmenlerin de başarısızlıkla suçlandığını belirtti. Bu nedenle, müfredatın gözden geçirilerek yükün azaltılması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na yakın kaynaklar, Bakan Tekin'in açıklamalarıyla birlikte eğitim ve öğretim sürelerinde önemli değişikliklerin olacağını belirtiyor. Yaz tatillerinin kısalması ve ders saatlerinde Türkiye genelinde yeni bir sisteme geçilmesi bekleniyor. Programa, çeşitli protokol üyeleri ve öğretmenlerin yanı sıra Vali Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak gibi önemli isimler de katıldı.

Editör: Muhammet