Köksal Toptan İlkokulu’na kazandırılan kütüphanenin açılışı 23. Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, tarafından gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” kapsamında, hayırsever Avukat Ali Osman Odabaş tarafından eşi Avukat Hikmet Odabaş anısına Köksal Toptan İlkokulu’na kazandırılan kütüphane açıldı.

Kütüphanenin açılışına; 23. Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Yaşar Karaman, Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, hayırsever Avukat Ali Osman Odabaş, Köksal Toptan İlkokulu Okul Aile Birliği, Okul Müdürü Bülent Aksoy, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ALDOĞAN: “150 OKULUMUZA KÜTÜPHANE KAZANDIRDIK”

Kütüphanenin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” kapsamında Zonguldak ilimizde 150 okulumuza kütüphane kazandırdık. Bu okulumuzun kütüphanesini çok kıymetli hayırseverimiz Avukat Ali Osman Odabaş eşi Avukat Hikmet Odabaş anısına okulumuza kazandırdı. Bütün okullarımıza bilgi dolu kütüphaneler kazandırdık” dedi.

ODABAŞ: “ATATÜRKÇÜ, CUMHURİYETÇİ, LAİK VE ÇAĞDAŞ GENÇLERİMİZİN YETİŞMESİNİ ARZULUYORUZ”

Hayırsever Avukat Ali Osman Odabaş kütüphane açılışında duygularını şöyle ifade etti: “Bugün çok güzel bir olayla bir araya geldik. Okulumuzun eksiği olan kütüphaneyi hazırlamak bize nasip oldu ondan çok büyük mutluluk duyuyorum. Bu kütüphane aracılığıyla buradan Atatürkçü, cumhuriyetçi, laik, çağdaş gençlerimizin, insanlarımızın yetişmesini arzuluyoruz. Ben altı ayı geçkin süredir bu türlü bağışları, eksiklikleri gidermenin bir başka vesilesini kendimce yarattım. Eşimin defninden sonra ona mezar başında söz verdim ve adını bundan sonra her yerde yaşatmak istiyorum. Şayet kapıdaki tabelanın asılması devam ederse bizde devam edeceğiz. Umarım bir eksiklik olmaz.”

TOPTAN: “SEVGİLİ KARDEŞİM HİKMET ODABAŞ’A RAHMET DİLİYORUM”

23. Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan ise şunları söyledi: “Değeri arkadaşım Ali Osman Odabaş, üniversitemize, okullarımıza sayısız hizmetler yapıyor. Kim o amaçla ona elini uzattıysa o el mutlaka karşılık buldu. O bakımdan kendisine ve sevgili kardeşim rahmetli Hikmet Odabaş Hanımefendiye şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile kendisine rahmet diliyorum. Cenabı Allah inşallah yaptıkları bu iyilikleri karşılarına çıkaracaktır. Benim adımı lütfedip buraya koyanlara müteşekkirim. Ali Osman Odabaş kardeşimin bu kütüphane ile zenginleştirdiği okulumuzdan mezun olacak çocuklarımızın Zonguldak’ımız için, Türkiye’miz için çok hayırlı hizmetlere vesile olacaklarına yürekten inanıyorum.

TOPTAN: “ZONGULDAK LİG ATLAYACAK”

Zonguldak’ta inşallah çok daha güzel şeyleri yapma imkanı bulacağız. Eğitim alanında mükemmel bir noktadayız. Üniversitemiz işin bir ucundan tuttu, valimiz baştan beri tutuyor, belediye başkanım büyük gayret içerisinde. Şimdi bu takım bize lig atlatacak. Filyos bölgesini dolaştım orada gördüklerim Zonguldak’ında lig atlayacağını bize göstermektedir. Türkiye ekonomisinin, Türkiye geleceğinin daha parlak daha başarılı olması için şuanda orada 4 bin kişi çalışıyor. Yakında belki daha çok insan çalışacak. Zorluklarımız var ama bu zorlukları yene yene, kendini kanıtlaya kanıtlaya başarı çizgisine varacağız.”

Program hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi