Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için yemin ve kep atma töreni sosyal mesafe gözetilerek yapıldı.

BEÜ Farabi Kampüsünde gerçekleştirilen törene, BEÜ Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Aile ve Soysal Hizmetler İl Müdür vekili Veli Köktürk, Senato üyeleri, akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende, Üniversiteden ikincilikle fakültesinden birincilikle mezun olan Kamer Nur Babayiğit mezun öğrenciler adına konuştu.

Törenin devamında Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel açılış konuşmalarını yaparak öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

ÇUFALI: “MUTLULUĞUN İNSANLARA FAYDALI OLMAKTAN GEÇTİĞİNİ UNUTMAYIN”

Yemin ve kap atma töreninde konuşma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı sözlerine son zamanlarda ülkemizde yaşanan sel ve yangınlarda hayatlarını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek başladı.

Rektör Çufalı; “Gençler, üniversitede aldığınız eğitimin ardından yeni bir hayata başlıyorsunuz, kendi kimliğinizi hiç kaybetmeyin, evrensel değerlere hiçbir zaman sırtınızı dönmeyin. Çalışma hayatınızda ırk, din, sınıf ayrımı yapmayın, hoşgörülü ve nitelikli olun. Mutluluğun insanlara faydalı olmaktan geçtiğini unutmayın” dedi.

Çufalı, konuşmasını mezun olan öğrencilere ve ailelerine başarılar dileyerek sonlandırdı.

Mezun olan öğrencilere diplomaları verildikten sonra Prof. Dr. Kadir Demir eşliğinde mezuniyet yemini edilmesi ve devamında fotoğraf çekimleri ile tören sona erdi.

Editör: Haber Merkezi