Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, il genelinde 4 bin 600 civarı öğrenci,160 civarı öğretmenin Covit veya temaslı olduğunu belirtti.

Her şeyin bir telafisi olur ama eğitimin telafisi çok kolay olmuyor diyen Aşkar, “Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir eğitim tutmuyor. Bundan dolayı biz başlangıçtan beri söylediğimiz ne olursa olsun yüz yüze eğitimin devam etmesinden yanayız. Mutlaka ve mutlaka biz bu korona ile yaşamayı öğrenmek zorundayız” dedi.

Bizim eğitimde feda edecek bir tek çocuğumuz bile yoktur diyen Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, açıklamasına şöyle devam etti:

KORONA İLE YAŞAMAYI ÖĞRENMEK ZORUNDAYIZ

“Bildiğiniz gibi okullarımızın açılmasının üzerinden yaklaşık bir aylık bir süre geçti. 4’ncü haftaya girmiş bulunuyoruz. Başlangıçtan beri söylediğimiz bir ifade var. İnşallah hiç kesinti olmadan, hiçbir vefat haberi duymadan bu süreci devam ettiririz. Çünkü Türkiye’nin de bu süreci kazasız, belasız devam ettirilmesine çok ihtiyacı var. Çocuklarımız bir buçuk yıl eğitim-öğretim ortamından uzak kaldılar. Bu yüz yüze eğitim kapsamının da değerlendirildiğinde çok uzun bir süre. Dolayısı ile her şeyin bir telafisi olur ama eğitimin telafisi çok kolay olmuyor ve yüz yüze eğitimin yerini de hiçbir eğitim tutmuyor. Bundan dolayı biz başlangıçtan beri söylediğimiz ne olursa olsun yüz yüze eğitimin devam etmesinden yanayız. Bu kapsamda baktığımızda okullarımızda öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz arasında Zonguldak ve Türkiye genelinde Korona vakaları da artmaya devam ediyor. Geçen hafta 4 binin üzerine çıkmıştı temaslı ve koronalı öğrenci sayımız şuanda ise ilimizde 4 bin 600 civarı öğrenci,160 civarı öğretmenimiz Covit veya temaslı durumda. Ama biz yine şunu söylüyoruz; Mutlaka ve mutlaka biz bu korona ile yaşamayı öğrenmek zorundayız.

EĞİTİMDE FEDA EDECEK BİR TEK ÇOCUĞUMUZ YOK

Temizlik tedbirlerimizi artırarak, hijyen tedbirlerimizi artırarak çocuklarımızın daha dikkatli olmasını sağlayarak bu süreci beraber atlatmak zorundayız. Bu kapsamda da yine söylüyoruz; yüz yüze eğitimin yerini hiçbir eğitim tutmuyor. Yüz yüze eğitimin devam etmesi noktasında da sonuna kadar direnmeli ve korona ile yaşamayı öğrenmek zorundayız. Asla ve asla biz sendika olarak eğitimde bir kesintiyi kabul etmiyoruz. Kesintiyi doğru bulmuyoruz. Çünkü bizim eğitimde feda edecek bir tek çocuğumuz bile yoktur. Ne olursa olsun eğitimci arkadaşlarımızda velilerimiz de bu sürecin bilincinde olarak gerekli tedbirleri artırarak, şunu da özellikle vurgulamak istiyorum; Devletin bu dönemde temizlik tedbirlerini artırması lazım, İŞKUR üzerinden aldığı eleman sayısını artırması lazım. Hijyen tedbirlerine önem vermesi lazım, kalabalık sınıfları seyrekleştirmesi lazım ama devletimiz maalesef bunlara ağırlık vereceği yerde, bunlar üzerinde yoğunlaşacağı yerde öğretmenin PCR testine takmış durumda, bunlar üzerinde yoğunlaşacağı yerde öğretmenin aşısına takmış durumda. Devletin bunlardan bir an önce sıyrılarak korona ile mücadele kapsamında Maske Mesafe, Hijyen kurallarını daha da artırmasının daha da önemli olduğuna inanıyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi