Eğitim-Bir-Sen Zonguldak İl Başkanlığı tarafından “30. Yıl Vefa Buluşması” gerçekleştirildi.

Alaborina'da gerçekleştirilen buluşmaya İstanbul İl Milli Eğitim Şube müdürü Muzaffer Zor, Kilimli ilçe Milli Eğitim müdürü Muzaffer Yıldız, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Eğitim-Bir-Sen'in mevcut yöneticileri ile eski yöneticileri, üyeler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar “Bundan 30 yıl önce çıktık yola. O dönemlerde ‘Sendikacılık sizin işiniz değil. Siz sendikacılığı yapabilir misiniz?’ diye kurulan cümlelerden, sağımızın yalan, solumuzun ziyan olduğu sendikal zeminden güçlü bir teşkilat meydana çıktı. ‘Ya ondansın ya bundansın’ denilen bir zeminden sorunları çözerek büyüyen, sorunlardan beslenen değil, çözümlerle büyüyen bir teşkilat olarak emek ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelede hamdolsun ailemiz her geçen gün büyüyor. Bu büyümeyle beraber sorumluluğumuz da artıyor. Bizler Eğitim-Bir-Sen olarak her geçen gün emeğimizi büyütmeye devam edeceğiz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da Eğitim-Bir-Sen’in kuruluş ilkelerinden sapmadan, eksen kaymasına müsaade etmeden, çağın gelişmelerini ıskalamadan kararlı adımlarla güvenli yarınlara doğru yolculuğumuza hep beraber devam edeceğiz” dedi.

Yetkili sendika olarak bugünlere kolay gelinmediğini söyleyen Aşkar “Bugünlere kolay gelmedik. 28 Şubat’ın soğuğunda birlikte üşüdük. O dönemde sayımız azdı ama sesimiz oldukça güçlüydü. 28 Şubat’ın soğuğunda en dik duruşu bu teşkilat sergiledi. O gün mağdur olan arkadaşlarımıza teşkilatımız sahip çıktı, mağduriyetlerini gidererek haklarını geri verdi. 27 Nisan ‘ebildiri’sinde en net tepkiyi biz ortaya koyduk. Vesayetçilere demokratik Türkiye’nin büyük, güçlü Türkiye’nin, sivil toplum iradesinin nasıl olacağını göstermiş olduk. Bir kez daha millet iradesinin vesayet altına alınamayacağını hep birlikte göstermiş olduk. 15 Temmuz işgal girişiminde 23.33 itibariyle Genel Başkanımızın çağrısıyla beraber meydanlara indik ve gözü dışarıda olan lejyonerlere bu ülkenin milli iradesini ipotek altına alamayacaklarını en güçlü sesle birlikte gösterdik. O dönemlerde dirayetimiz, irademiz, cesaretimiz için tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen’in büyümeye devam ettiğini sözlerine ekleyen Kamuran Aşkar, “Eğitim-Bir-Sen çağı kurtarmanın eylemidir. Bu teşkilat her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de el ele durarak birleri binlere, milyonlara katarak sendikacılığımızı güçlü bir şekilde yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Aşkar'ın konuşmasının ardından geçmiş dönemde yöneticilik yapan sendika üyelerine plaket takdim edildi. Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi