Ligde son iki maçı puansız kapatan Zonguldak Kömürspor, kendisiyle aynı puana sahip Pazarspor’la final niteliğinde maç oynayacak. Hem puantajdaki durum, hem de henüz BAY geçilmemesi, Kırmızı-Lacivertli takıma galibiyeti şart hale getirdi.

Şanlıurfaspor ve Kırklarelispor yenilgileriyle son iki haftayı puansız geride bırakan Zonguldak Kömürspor haftaya 13 puanla girdi. 5 maçlık yenilmezlik döneminde 5’inciliğe kadar yükseldiği grupta, üst üstte yenilgilerle 9’unculuğa gerileyen Zonguldak Kömürspor, iki maçlık yenilgi serisine nokta koymak istiyor.

Şenol Demir ve talebelerinin bu haftaki rakibi Pazarspor. Rize temsilcisi de tıpkı Zonguldak Kömürspor gibi 13 puana sahip. Rakip takım, genel gol averajında daha iyi olduğu için puantaj sıralamasında önde yer alıyor.

MEVCUT DURUM VE GİDİŞAT

ALEYHİMİZE İŞLİYOR

İki maçlık kötü gidişat, Zonguldak Kömürspor’da hesapların bozulmasına neden oldu. Takımın puantajdaki mevcut durumu, alttaki takımların puan farkını kapatması ve 13 ile 14’üncü haftaların maç yapmadan BAY geçilecek olması, Pazarspor müsabakasının önemini bir hayli artırdı. Zonguldak Kömürspor’un ne yapıp edip, evindeki mücadeleden 3 puanla ayrılması şart. Aksi takdirde alınacak yenilgi, alttaki takımların kazanması halinde Kırmızı-Lacivertliler’in dört sıra birden gerilemesine neden olacak. Olası bu durum, 10 Kasım Çarşamba günü oynanacak Amed Sportif maçı ve sonrasında geçilecek BAY haftalarında Zonguldak Kömürspor’un sıkıntılı bir lig sürecinin içine girmesine sebep olacak.

Tüm bu kötü senaryonun farkında olan teknik direktör Şenol Demir, Pazarspor’la oynayacakları karşılaşmaya yönelik hesaplarını 3 puan üzerine kurdu. Saha içi taktik uygulamalar dışında, futbolcuları psikolojik ve mental yönden galibiyete hazırlayan Demir, taraftarın da desteğini arkasına alıp 3 puan isteğine kavuşmak istiyor.

Demir, Cumartesi günü oynanacak maça ilişkin açıklamasında, “İki maçlık düşüşümüz söz konusu. Yeniden toparlanmak, çıkışa geçmek istiyoruz. Ligdeki durumumuz itibariyle Pazarspor maçının önemi arttı. Tek ihtimal galibiyet. Başka çıkar yolumuz yok. Kazanmamız şart oldu. 3 puan aldığımız takdirde önümüzü daha iyi göreceğiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

 5 EKSİK VAR

Kırmızı-Lacivertli takımda Pazarspor maçı öncesi Eyüp Akcan, Berat Vardal, Fatih Bektaş, Şahinali Terzi ve Tuğrul Başkan sakatlık problemi yaşıyor. Tedavileri süren bu 5 oyuncu karşılaşmada görev alamayacak.

SELİM İLE ERCÜMENT SARI KART SINIRINDA

Son haftalarda sakatlıklarla boğuşan Zonguldak Kömürspor’da savunma ve orta sahanın iki önemli ismi Selim Şahin ile Ercüment Eray Ataklı sarı kart sınırına dayandı.

Haftaya 3’er sarı kartla giren kırmızı-lacivertli futbolcular, Pazarspor maçında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Teknik direktör Şenol Demir, ilk 11’in değişilmez isimlerini, zorlu 90 dakika öncesi sarı kart görmemeleri konusunda uyardı. İkili, sarı kart görmeleri halinde 10 Kasım Çarşamba günü deplasmanda Amed Sportif’le oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Zonguldak Kömürspor’da 10’uncu haftada Hakan Çevik, 9’uncu haftada Emre Kara sarı kart cezalısı oldukları içinde forma giyememişti.

Deneyimli oyuncu, galibiyete olan inancını dile getirdi

KAZANACAĞIZ

Takım kaptanlarından Hakan Çevik, son haftalarda alınan istenmeyen sonuçları Pazarspor maçında telafi edeceklerini söyledi.

Cumartesi günü iç sahada oynayacakları karşılaşmada şartlar ne olursa olsun kazanmak için mücadele edeceklerini dile getiren deneyimli oyuncu, “Şanlıurfaspor ve Kırklarelispor yenilgileriyle iki maçlık kötü bir süreç yaşadık. Bu böyle gitmeyecek. Kötü gidişe artık bir dur diyeceğiz. Sahamızdaki Pazarspor maçı bunun için bir fırsat. Taraftarımızın desteğiyle bu fırsatı galibiyetle değerlendireceğiz. Takımımızda bu potansiyel var. Futbolda bazen inişler olabiliyor. Bu inişe daha fazla izin vermeyeceğiz. Sahamızda kazanan biz olacağız. Yeniden çıkışa geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi