Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı ilk birleşiminde Eceler Köyü yol ayrımında, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait arsada yer alan ahşap dükkân, köy muhtarlığının talebi üzerine İl Genel Meclisi’nde görüşüldü. 121 ada, 16 parselde kayıtlı ve 1.631,38 metrekare yüzölçümlü taşınmazla ilgili öneri kapsamında, yapının sökülerek muhtarlığa devredilmesi yönünde ilk adımlar atıldı.

Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen arsanın irtifak hakkının kaldırılarak Maliye Hazinesi’ne iade edilmesi de gündeme geldi. Görüşmeler sonucunda dosya, detaylı inceleme yapılması için ilgili komisyona havale edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, yapının uzun süredir kullanılmamasının üzüntü verici olduğunu belirterek, “Böylesine önemli bir alanın ve dükkânın atıl durumda kalması hepimizi üzüyor. En verimli şekilde değerlendirilmesi için gerekli adımları atıyoruz” dedi.

Ekim ayı ilk birleşimi, gündemdeki diğer konuların görüşülmesinin ardından bir sonraki toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle sona erdi. Alınacak komisyon raporunun ardından, Eceler Köyü’ndeki dükkânın muhtarlık hizmetlerine kazandırılması bekleniyor.

Zonguldak’ta Üst Geçite Karayolları Tabelası Asıldı
Zonguldak’ta Üst Geçite Karayolları Tabelası Asıldı
İçeriği Görüntüle

Whats App Image 2025 10 01 At 11.25.26

Muhabir: Handan ALATAŞ