Düzce Belediyesi, kent merkezinin önemli buluşma noktalarından biri olan Millet Bahçesi’nde bakım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Ekim 2021’de hizmete açılan parkta, zaman içerisinde deforme olan ahşap oturma alanları ve kent mobilyaları belediye ekipleri tarafından yenileniyor.
Millet Bahçesi’nde yıpranan alanlar tespit edildi
Düzce Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yoğun olarak kullandığı Millet Bahçesi’nde bakım gerektiren noktaları belirlemek için inceleme gerçekleştirdi.
Yapılan kontrollerde yürüyüş yolları çevresindeki ahşap kaplamalar ile dinlenme alanlarında bulunan bazı kent mobilyalarının kullanım ömrünü tamamladığı tespit edildi.
Bunun üzerine park genelinde yenileme çalışması başlatıldı.
Eski banklar söküldü, yenileri monte edildi
Belediye ekipleri, Millet Bahçesi’nin yürüyüş yolları boyunca bulunan yıpranmış ahşap kaplamaları sökerek yenileme işlemlerine başladı.
Çalışmalar kapsamında gerekli boya işlemleri gerçekleştirilirken, eski oturma alanlarının yerine yenileri monte edildi.
Parkın iç yollarında bulunan ahşap oturma alanları da yeni banklarla değiştirilerek vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi.
Belediye kendi imkânlarıyla yeniliyor
TOKİ tarafından inşa edilerek Ekim 2021’de hizmete sunulan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarında belediyenin öz kaynakları kullanılıyor.
Düzce Belediyesi, mevcut kent mobilyalarının bakım ve onarımını gerçekleştirerek vatandaşların parkta daha konforlu vakit geçirmesini amaçlıyor.
34 dönümlük alanda çalışmalar devam ediyor
Toplam 34 dönüm üzerine kurulu Millet Bahçesi’nde yenileme çalışmaları henüz tamamlanmadı.
Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, park genelinde deforme olan ahşap donatıların tamamını yenilemek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.
Çalışmaların tamamlanmasıyla Millet Bahçesi’ndeki dinlenme ve oturma alanlarının daha kullanışlı hale getirilmesi hedefleniyor.





