Düzce Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yolların açılması ve asfaltlanması, bordür yapımı, bozulan asfaltların yenilenmesi gibi çalışmalar yürüten Fen İşleri Müdürlüğü, 2024 yılının ilk 4 ayında gerçekleştirdiği çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

Ocak-Nisan dönemine ilişkin faaliyet raporunu yayınlayan müdürlük, şehrin farklı bölgelerinde geniş kapsamlı üstyapı iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdi. 4 ayda toplamda 22 bin 347 metrekare yeni kaldırım döşenirken, şehir estetiğine uygun şekilde bin 271 metrekare beton kaldırım çalışması yapıldı. Kaldırım hatları boyunca 11 bin 965 metre bordür örüldü ve 439 adet beton duba imalatı gerçekleştirildi.

Yolları bozuk ve sorunlu olan bölgelerde yürütülen çalışmalar kapsamında, 2 bin 318,36 ton asfalt yama serimi gerçekleştirilirken, yol ve ulaşım sorunu yaşanan mahallelerde ise 4 bin 950 metre yeni yol açıldı. Ayrıca, görüntü ve estetik açısından sorunlu olan toplamda 30 kilometre yolun reglaj çalışması yapıldı.

Vefatının 41. yılında panelle anılacak Vefatının 41. yılında panelle anılacak

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerin son durumu da açıklandı. Ağa Mahallesi'nde etkinlik amaçlı kullanılmak üzere 130 metrekare kapalı alana sahip 2 katlı sosyal tesis binası ile Hamidiye Mahallesi’nde modern görünümde inşa edilen 2 bin 337 metrekare kapalı alana sahip çelik pazaryeri tamamlandı.

Tuhafiyeciler için kapalı modern pazaryerinin inşa edileceği Aziziye Mahallesi’nde, eski pazaryerinin 5 bloktan oluşan kısmının yıkımı da gerçekleştirildi.

Asar Deresi’nde Küçüksu ile Şaguç Köpüsü arasında süren yenileme projesiyle 2. köprünün çelik aksamı tamamlandı.

A W187699 03

A W187699 01

Kaynak: İHA