Süper Amatör Lige terfi grubunda şaşırtan skor... Çok farklı kazandılar! Süper Amatör Lige terfi grubunda şaşırtan skor... Çok farklı kazandılar!

2. Lig Kırmızı grupta lider Kocaelispor bitime bir hafta kala şampiyonluğunu garantiledi. Körfez ekibi, bir yıl aradan sonra yeniden 1. Lige yükseldi.

Zonguldak Kömürspor’un mücadele ettiği Kırmızı grupta şampiyonun adı Kocaeli oldu. 37’nci hafta maçında, bugün saha ve seyircisi önünde Kastamonuspor’u konuk eden yeşil-siyahlı takım,  20 bin kişi önünde oynadığı maçı Samed Ali Kaya ve Mehmet Yılmaz’ın golleriyle 2-1 kazandı. Bu galibiyetle üst üstte 5’inci, bu sezon ki 25’inci galibiyetini alan Kocaelispor, puanını 84’e çıkararak, Ankara Demirspor’la oynayacağı son maç öncesi şampiyonluğunu garantiledi.

Geçen sezon düştüğü 1. Lige hiç ara vermeden yeniden yükselen Kocaelispor’un şampiyonluğu, şehirde büyük sevinç oluşturdu. Kocaeli Stadı’nda maç biter bitmez binlerce kişinin sahaya inip şampiyonluk şarkıları söylemesiyle başlayan şampiyonluk coşkusu, ardından sokak ve caddelerde üst seviyeye çıktı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ