CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan görevden alındı.

Mustafa Çağlayan; ‘Seçimi kazanıyoruz algısı yaratmaya çalışıyorlar’ Mustafa Çağlayan; ‘Seçimi kazanıyoruz algısı yaratmaya çalışıyorlar’

TUNCAY ÖZKAN KİMDİR?

14 Ağustos 1966 yılında Ankara ' da doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek Lisans Eğitimini Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı. Gazeteciliğe 1981 yılında Ankara'da Rüzgârlı Sokak'taki yerel gazetelerde başladı. 1984 yılında Hürriyet Grubu'nun çıkardığı Hürgün gazetesinde çalıştı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesinde görev aldı. 10 yıl Cumhuriyet gazetesinde çalıştıktan sonra 1993 yılında yazılı basından televizyona geçti ve Uğur Dündar'ın yapımcısı olduğu Arena programında Ankara sorumlusu olarak çalıştı.

1996 yılında İstanbul'a yerleşti. 2002 Temmuz ayına kadar Kanal D Televizyonu'nun Haber Merkezini yönetti. Bu dönemde Cüneyt Arcayürek ile tam yedi yıl aralıksız olarak her pazar günü çok meşhur olan "Politika Durağı" programını yaptı. Susurluk kazası ile ilgili haberleri ve araştırmalarıyla pek çok ödül aldı.

Haziran 1998 – Şubat 2001 tarihleri arasında Radikal gazetesinde "Perde Arkası" adlı köşesinde çok ses getiren yazılarında faili meçhul siyasal cinayetler, mafya, yolsuzluk ve siyasi çürümenin boyutlarını belgeleriyle yayınladı. "Yeşil" kod adlı caninin kimlik bilgilerini ve devletten aldığı maaşı belgeledi. Faili meçhul cinayetlerle ilgili yazıları ve araştırmaları ile yolsuzluk haberleri savcılara delil sayıldı.

Şubat 2001 tarihinden Temmuz 2002 tarihine kadar da Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Türkiye'yi sarsan "Futbolda Şike Skandalını" ortaya çıkardı.

2002 Temmuz'unda, Çukurova Medya Grup Başkanı oldu. Bu dönemde Çukurova Medya Grubunun televizyon ve gazeteleri Show TV, SkyTürk TV, Akşam ve Güneş gazetelerini 2. Irak savaşına karşı konumlaması ve savaşa karşı çıkması yüzünden Amerikan Savunma Bakan Yardımcıları Paul Wolfowitz ve Richard Perle'ün baskısı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve adamlarının ısrarlı isteği yüzünden gruptaki görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

2002 Temmuz'undan 2003 Aralık ayına kadar Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Bu dönemde ShowTV'de Altan Öymen, Mehmet Barlas ve Nazlı Ilıcak ile "Politika Kazanı", Kemal Yavuz ile "Strateji" ve SkyTürk TV'de de "Söz Meclisi" programlarını gerçekleştirdi. Terör karşıtı çıkışlarıyla ses getirdi. Ekranlarda terör görüntülerinin yayınlanmaması için kampanya başlattı.

Tuncay Özkan; SHP Genel Başkanlığı döneminde Erdal İnönü'nün danışmanlığını da yaptı. Bu İnönü siyaseti bırakana kadar devam etti.

Özkan'ın 1979 yılında katledilen gazeteci Abdi İpekçi suikastı üzerine yaptığı "Abdi İpekçi" adlı belgeseli bulunuyor. 2004 yılında Kanaltürk Televizyonu'nu kurdu.

Özkan, 2007 seçimleri sonrasında Biz Kaç Kişiyiz Hareketi'ni başlattı.

Tuncay Özkan Kanaltürk'ün el değiştirmesinin ardından Kanal Biz adında yeni bir televizyon kanalı daha kurdu. Bu kanal tam yayına başlamıştı ki Özkan, 23 Eylül 2008 tarihinde Ergenekon tertibiyle tutuklandı.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul 1.bölge milletvekili adayı oldu ve milletvekili seçildi.

Zonguldak Gazipaşa’da intihar girişimi! Zonguldak Gazipaşa’da intihar girişimi!

Bir baba silahla kızını vurduktan sonra kendi kafasına sıkıp intihar etti Bir baba silahla kızını vurduktan sonra kendi kafasına sıkıp intihar etti

Şüpheli ölüm, sulama kanalında genç bir kadının cesedi bulundu Şüpheli ölüm, sulama kanalında genç bir kadının cesedi bulundu

Genç vekil imamı kafasından vurarak tarlaya atmış Genç vekil imamı kafasından vurarak tarlaya atmış

Editör: Muhammet