Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, bir gazetede kendisi hakkında çıkan haberleri yalanlayarak kendisine destek veren şoför esnafına teşekkür etti.

Kendisi hakkında haber yapılan gazetenin imtiyaz sahibi için “Bu ilde onu besleyen siyasilerin olduğu da orada ortaya çıktı” diyen Bahar; “Onu kendi çıkarları doğrultusunda besleyen bir kitle var. Ben merak ediyorum o resimde ki kişiler acaba ona orada “Arkadaş Şoförler Odasını yazıyorsunuz da nedir bu işin mahiyeti” diye sordu mu? Veya bu adam bunu yapar ya da yapmaz. O adam bu işi yapacak kadar şerefsiz değil. Ben o paralara tenezzüh edecek kadar şerefsiz değilim” dedi.

O kadar kendine güvenmiyorsan bırak, poliste çağırma. Ama yazdığın yazı doğruysa karşısında dur diyen Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, konuşmasına şöyle devam etti:

DESTEKLERİNDEN DOLAYI ŞOFÖR ARKADAŞLARIMA YEŞEKKÜR EDERİM

“Bir gazetede çıkan haber doğrultusunda durak başkanları arkadaşlarımız derneğimize gelerek yanımızda olduklarını beyan ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Durak başkanlarımız ve şoför esnafı zaten bana güvendiler bende bu zamana kadar onların güvenini yere düşürmedim. Bu işi bırakana kadar da yere düşürmeyeceğim. Basından duyduklarıyla değil de birinci ağızdan konuyla ilgili burada bilgi verdim. Desteklerinden dolayı bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada çok üzücü olan bir olay nedir? Zaten 2 araçla ilgili konu hakkında biz adliyeye çağrıldık ve gittik mahkemeye çıktık. Konu hakkında bütün evraklarımızı verdik. Mahkeme üçüncü bir mahkeme olarak ertelendi. Yediemin olan arkadaşımızı da mahkeme çağırdı. Süreç devam ediyor. Çıkan haberler ise hepinizin malumu. Bizi hem kamuoyunun önünde hem de esnafımızın önünde, bu ili yönetenlerin önünde zor duruma düştük. Üzüldük.

SORUMLULUK NOTER’E GEÇMİŞTİR

Gelip bizden konu hakkında açıklama yapar mısınız diye sorsalar biz kendilerine konu hakkında bilgi verirdik. Zaten konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü bizden bilgi istedi biz onlara da evrakları gönderdik. Sanki yangından mal kaçırılıyormuş gibi öyle bir kaos yaratılıyor ki insan bir anda şok oluyor. Biz bunları icra infaz kanununun 88. Maddesine dayanarak noterde yediemin olarak devrini gerçekleştirdik. Noter de bu ülkede güvenilir bir kurum değilse bütün işlemlerimizi Noterde niye yapıyoruz? Ben Noterde yediemin olarak teslimini karşıdaki kişiye yaptıysam benden sonra sorumluluk ona geçmiştir. Arkadaşlarımız ben duraklarda dolaşırken veya buraya geldiklerinde bizlere olan güvenlerini belirtiyorlar ama sayın valim, alay komutanım, il emniyet müdürümle yeri geliyor toplantılara katılıyoruz ben vicdanen kişilik olarak utanıyorum. Burada sizlerle konuştuğum gibi onlara kendimi ifade edemiyorum. Burada bir sıkıntı yaşıyorum. Çok zoruma gidiyor.

KONU KENDİSİNE DOKUNDUĞU ZAMAN POLİS KORUMASI ALIYOR

Bu haberi yapan kişiye baktığımızda bu ilde kimseyi beğenmiyor. Herkesi eleştiriyor. Onun menfaatinden olmayan hiç kimse ondan değil. Sanki Zonguldak’ta bütün yetkiler ona bağlı. Zonguldak’ta her halde bütün kurumları o kişiye bağlamak lazım. Madem gelsin şehri o yönetsin. Öteden beri sayın valileri beğenmiyor, il emniyet müdürlerini beğenmiyor herkesin hakkında yazı yazıyor. Eleştirinin de bir kaidesi var. Ağzı alınmayacak şekilde iş insanlarını, bürokratı, siyasetçiyi üslupsuz bir şekilde eleştiriyor. Kendisi eleştirildiği zaman “Sayın Valimizi, emniyeti göreve çağırıyorum” diyor. Sen ahlaksızca insanları eleştirirken kimseyi göreve çağırmıyorsun! Bu kadar boş bir şehirde mi yaşıyoruz! Konu kendine dokunduğu zaman hemen polis koruması alıyor, kendine zırh ediniyor. O kadar kendine güvenmiyorsan bırak, poliste çağırma. Ama yazdığın yazı doğruysa karşısında dur.

ONU BESLEYEN SİYASİLERİN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Geçenlerde kendisiyle de ilgili gazetelerde fotoğraf yayınlandı. Diyorum ya bu ilde onu besleyen siyasilerin olduğu da orada ortaya çıktı. Onu kendi çıkarları doğrultusunda besleyen bir kitle var. Ben merak ediyorum o resimde ki kişiler acaba ona orada “Arkadaş Şoförler Odasını yazıyorsunuz da nedir bu işin mahiyeti” diye sordu mu? Veya bu adam bunu yapar ya da yapmaz. O adam bu işi yapacak kadar şerefsiz değil. Ben o paralara tenezzüh edecek kadar şerefsiz değilim. Ama bu nasıl bir arkadaşlık, nasıl bir siyaset, nasıl bir anlayış? Kim ne düşünüyorsa düşünsün. Ben bir hata yapmışsam gider mahkemede hesabını veririm. Varsa bir hatamız cezasını çekerim ama ne Ali Rıza’ya ne de hiçbir siyasetçiye hesap vermem.” Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi