Zonguldak kent merkezinde bir babaanne, baba ve anne tarafından işletilen küçük çay ocağının en küçük elemanları ise İkra ve Ayşegül ismindeki kız kardeşler.

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

6 ve 9 yaşındaki kız kardeşler ara sıra okul saatlerinin dışında ve bazı tatil günleri de çay ocağına gelip büyüklerine serviste yardım ediyorlar.

Babaannenin ve babanın demlediği çayları müşterilere çay terazisinde taşıyan, daha sonra boş bardakları toplayarak annelerine yıkanmaları için veren iki kız kardeş sevimli ve cana yakın tavırlarıyla da bir sokağın sevgilisi oldular.

Kız kardeşlerin bu şekilde ailelerine yardımcı olmaları kendilerini tanıyan ve olayı duyanların da hoşuna gidiyor ve çay ocağı onların orada bulundukları saatlerde dolup taşıyor. Miniklerin ellerinden çay içen müşteriler; “değil Zonguldak’ın, değil ülkemizin, bunlar dünyanın en tatlıları” diyerek hoşnutluklarını gizleyemiyorlar.

Anne ve baba ise “canları istediği için bize ara sıra yardım ediyorlar, ama öncelikle okulları tabii ki, ders çalışmaları bizim için daha önemli” şeklinde görüş belirtiyorlar.

Babaanne ise etrafında tüm aileyi birlikte çalışırken görmekten çok memnun. (Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2023-06-13-at-12.54.38

WhatsApp-Image-2023-06-13-at-12.54.38-(1)

Kendini kesti, ameliyatta hayatını kaybetti! Kendini kesti, ameliyatta hayatını kaybetti!

Çaycuma'da feci kaza Filyos Nehri'ne düşmekten son anda kurtuldu! Çaycuma'da feci kaza Filyos Nehri'ne düşmekten son anda kurtuldu!

Vatandaş çeyrek ve gramdan sonra ona yöneldi… Vatandaş çeyrek ve gramdan sonra ona yöneldi…

Direksiyon başında kalp krizi geçiren şahıs hayatını kaybetti Direksiyon başında kalp krizi geçiren şahıs hayatını kaybetti

Editör: Murat Barutçu