Uzmanlar, yatırımcılar için daha kazançlı olabilecek bir altın türünü açıkladı. Dolar/TL'nin 23 TL'yi aşmasıyla birlikte, uzmanlar 24 ayar saf çekme altını öneriyor.

Asgari ücrette azami kayıp Asgari ücrette azami kayıp

Altın fiyatları, 13 Haziran 2023 Salı günü hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip edildi. Sarraflar, daha fazla kar elde etmek isteyen yatırımcılara 24 ayar saf çekme altın önerisinde bulunuyor. Bu konuda görüş bildiren uzmanlar, altının saflığı ve bozum süreci açısından çekme altının diğer altın çeşitlerine göre daha avantajlı olduğunu belirtiyor.

Bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan FED faiz kararı toplantısı da altın piyasasının seyrini etkileyecek önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. FED Başkanı Jerome Powell tarafından yapılacak olan açıklama büyük bir beklentiyle bekleniyor. Bu süreçte, tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek ve gram altın fiyatları da internet üzerinden yoğun bir şekilde araştırılıyor.

Altın yatırımcılarına dikkat çeken açıklamalar yapıldı. Sivas'ta kuyumculuk yapan Tayyib Urfan, 24 ayar saf çekme altın hakkında konuştu. Urfan, kesme altının 24 ayar saf bir altın olduğunu ve paketsiz olarak silindir şeklinde çekildiğini belirtti. Paketli olanlarının da bulunduğunu ve bunların kayıplarının daha az olduğunu söyledi.

Urfan, çekme altının diğer altın çeşitlerine göre daha avantajlı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Kesme altın 24 ayar saf bir altındır. Paketsiz hali silindir şeklinde çekilir. Paketli olanları da mevcuttur ve kayıpları daha azdır. Her ikisinin de kazancı aynıdır. Çekme altın, paketli olana göre daha avantajlıdır. Vatandaşlarımızın çoğu bunun farkında değil çünkü daha çok bilezik atölyelerinde kullanılıyor. Vatandaşlarımızın gerçek kar ve kazancı, çekilmiş altında olacaktır."

Altını bozdururken çekme altının daha düşük bir makas aralığına sahip olduğunu belirten Urfan, açıklamalarına şöyle devam etti: "Bozdururken 10-15 TL arasında bir makas uygulanıyor. En güzel yatırımlık altın budur. 24 ayar saf altın. Bütün meslektaşlarımızın bildiği gibi 24 ayar saf altın Türkiye’de ve dünyanın diğer yerlerinde olsun bellidir ve istedikleri yerde bozdurabilirler. Bu altın değil diyenler olursa da onlara vatandaşlarımız kulak asmasın. Bu 24 ayar saf altındır ve diğer altınlara göre gerçekten kazancı olan bir altındır.”

ALTIN FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL OLDU? (13 HAZİRAN 2023 SALI)

Altın fiyatları, 13 Haziran 2023 Salı günü kırmızı ve aşağı yönlü ibreyi gösteriyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışı 1.486,78 TL'den yapan gram altın bugün 1.481,66 TL alış, 1.481,88 satış fiyatından işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Önceki kapanışını 9.807,00 TL üzerinden yapan cumhuriyet altını 9.561,00 liradan alınıyor, 9.804,00 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 4.926.00 TL üzerinden yapan yarım altın 4.825,00 liradan alınıyor, 4.925,00 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın, son kapanışını 2.463,00 TL seviyesinde yapmıştı. Son olarak 13 Haziran itibariyle 2.413,00 liradan alınıyor, 2.463,00 liradan satılıyor. (Kaynak: Mynet / Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu