Orta Kapuz ve Tersane Plajı kapatıldı! Orta Kapuz ve Tersane Plajı kapatıldı!

Antalya Haber - Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Düden Çayı'nda meydana gelen olayda, 23 yaşındaki Esengül Yenenç, çayın kayalık bölgesinden dengesini kaybederek suya düştü ve akıntıya kapılarak mahsur kaldı. Şans eseri suya uzanan ağaç dallarına tutunmayı başaran kadının yardım çığlıkları, çevredeki vatandaşların dikkatini çekti ve durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdiler. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Futbol maçında kadınlar birbirlerine girdi Futbol maçında kadınlar birbirlerine girdi

İtfaiye ekipleri, hızla olay yerine ulaştı ve kurtarma çalışmalarına başladı. İlk olarak botla kurtarma girişimi yapmak isteyen ekip, kadının dalı bırakmaması ve zaman kaybı riski nedeniyle ikinci bir plan uyguladı. Dalış eğitimi almış olan itfaiye ekibi, dalgıç kıyafetiyle akıntılı ve yosunlu çaya atladı ve ip ve simit yardımıyla kadının yanına ulaştı. İtfaiye eri, kadını sakinleştirerek simite aldı ve karadaki ekip tarafından kıyıya çekildi.

Hayli bitkin görünen kadın, ekiplere teşekkür ederek mutluluğunu dile getirdi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Esengül Yenenç, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olayı anlatan Yenenç, suya düştüğünde bir ağaca tutunarak hayatını kurtardığını ve itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde kurtulduğunu ifade etti. Yardım etmeye çalışan vatandaş Nurettin Özsevinç ise kadının dala tutunmasını söylediğini ve kendisine ulaşıncaya kadar sıkı sıkı tutunduğunu belirterek, zamanında müdahale etmeyi başardıklarını söyledi.

Kadının olay yerine yardım için gelen ekiplere teşekkür ettiği görüldü. Ancak bazı komşuları, olayı dikkatsizlik olarak nitelendirerek tepki gösterdi. İHA

38 bin değerindeki telefon buldu sahibine teslim etti 38 bin değerindeki telefon buldu sahibine teslim etti

Serinlemek için denize girdi, boğulmaktan vatandaşlar kurtardı Serinlemek için denize girdi, boğulmaktan vatandaşlar kurtardı

1 numara Egemen ve meslektaşları başarı sözü verdi... Kalemiz rakiplere kapalıdır! 1 numara Egemen ve meslektaşları başarı sözü verdi... Kalemiz rakiplere kapalıdır!

AW002865_10

AW002865_09

AW002865_07

AW002865_05

AW002865_03

AW002865_02

AW002865_01

Editör: Virda Şahin