Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, Doğu Karadeniz’de petrol keşfi için arama ve sondaj çalışmaları başlatılacağını açıklaması, bölgede heyecan yaratmıştı.

Bu kapsamda bir sondaj gemisinin, Trabzon-Rize açıklarında faaliyet göstermesi beklenirken Jeoloji Mühendisleri, "Karadeniz’de gözüken emare, petrolün varlığını gösteriyor. Sismik çalışmalar sonunda sondaj sonrasında da üretim çalışmaları başlar” dediler.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, Karadeniz'de petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına ilişkin, "Yeni sahalarda keşif amaçlı sondajlarımızı da yapacağız. Ordu açıklarındaki sismik çalışmalarımızı tamamladık. Bir sondaki aşamada Doğu Karadeniz'e gideceğiz. Orada petrol bulma ihtimalimiz var. Trabzon-Rize açıklarında bir sondajımız daha olacak. Batı'dan Doğu'ya potansiyel görülen her yere girilecek" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Dönmez'in yeni keşif çalışmalarına yönelik açıklaması üzerine gözler Doğu Karadeniz’e çevrildi. Bölgede deniz tabanında, bazı noktalarında petrol sızıntısı varlığının bilindiğini aktaran uzmanlar, verimli rezerv alanlarının keşfiyle sondaj yapılıp rafineri kurulması durumunda bölge ekonomisinin canlanacağını belirtti. Heyecan yaratan gelişme sonrası sondaj gemisinin, Trabzon-Rize açıklarında faaliyet göstermesi bekleniyor. (Haber merkezi)

Eski Başkan Muharrem Akdemir; “Saat kulesi benim projemdi” Eski Başkan Muharrem Akdemir; “Saat kulesi benim projemdi”

81 ilde operasyon! 2 bin 840 kişi yakalandı 81 ilde operasyon! 2 bin 840 kişi yakalandı

İnağzı sakinleri tedirgin: Zarar vermek uğruna canlarını hiçe saydılar! İnağzı sakinleri tedirgin: Zarar vermek uğruna canlarını hiçe saydılar!

Emekliye bayram ikramiyesi zammı müjdesi Emekliye bayram ikramiyesi zammı müjdesi

Bartın’daki cinayet olayında kayınpeder ve gelini tutuklandı! Bartın’daki cinayet olayında kayınpeder ve gelini tutuklandı!

Editör: Murat Barutçu