Zonguldak’ın Devrek ilçesinde ekmek fiyatları yeniden güncellendi. Uzun süredir değişmeyen fiyatlar, artan maliyetler nedeniyle revize edildi.

MALİYET ARTIŞI ETKİLİ OLDU

Fırın işletmecisi Mehmet Erdem, akaryakıt, un ve diğer giderlerde yaşanan artışların fiyat düzenlemesini zorunlu kıldığını belirtti. İlçedeki fırıncıların ortak başvurusu sonrası yeni fiyatlar yürürlüğe girdi.

ZONDEF’ten “Gurbetten sılaya bayram buluşması” Devrek'te yapıldı
ZONDEF’ten “Gurbetten sılaya bayram buluşması” Devrek'te yapıldı
İçeriği Görüntüle

GRAMAJ DA ARTIRILDI

Yapılan düzenlemeyle birlikte yalnızca fiyatlar değil, ekmek gramajlarında da artışa gidildi. Bu kapsamda 240 gram ekmek 20 TL’den, 480 gram ekmek ise 40 TL’den satışa sunulmaya başlandı.

FIRINCILARDAN AÇIKLAMA

Fırıncılar, yeni fiyatların maliyetleri karşılayabilmek adına gerekli olduğunu ifade ederken, vatandaşlar ise artan fiyatlar karşısında alternatif arayışına yöneliyor.

Kaynak: İHA