Çanakkale Zaferi'nin kazanıldığı zorlu koşulları yerinde gözlemleyip öğrenme fırsatı bulan Devrekli öğrenciler, öğretmenlerinin eşlik ettiği bir kültür turuna katıldı.

Devrek Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çanakçılar Creavit AŞ'nin desteğiyle Bursa ve Çanakkale'de destanın yazıldığı bölgeye bir kültür gezisi düzenledi. Milli birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesini hedefleyen bu geziye, 4 öğretmen, 2 sektör temsilcisi ve 44 öğrenci katılarak Türk ordusunun Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlığını tanıklık etti.

Devrek Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Derin, gezinin amacıyla ilgili olarak şunları söyledi: " "4 görevli öğretmen ve 2 sektör temsilcisi ile 44 öğrencimizin milli manevi duygularımızın gelişmesi ve dayanışma ruhunun güçlenmesi için var olma destanımızın yazıldığı bölgeyi görmelerini sağlamak amacıyla Çanakcılar Creavit AŞ’nin katkılarıyla Çanakkale'ye gezi düzenledik.

Devrek Kaymakamı köy ziyaretlerinde sorunları dinledi, çözümler arandı Devrek Kaymakamı köy ziyaretlerinde sorunları dinledi, çözümler arandı

   Gezi güzergâhımıza Bursa ilimizi de ekleyerek oradaki kültür miraslarımızı da öğrencilerimizle birlikte görme fırsatı bulduk.

   Türk Milletinin tarih boyunca verdiği en önemli mücadelelerden birisi şüphesiz ki Çanakkale savaşlarıdır. Bizler giderken dönmeyi düşünmeyen, Çanakkale içinde aynalı çarşı, ana ben gidiyorum düşmana karşı diyen, vatan uğruna ölmekten çekinmeyen ecdadımızın torunlarıyız. Çanakkale savaşları diğer savaşlar gibi sıradan bir savaş değil, bu milletin var olma savaşıdır. Biliyoruz ki destanımızın yazıldığı bölgeler, bizler ziyaret ettikçe atalarımızı andıkça anlam kazanacak ve  geleceğimize yön verecektir. Kültür gezisini gerçekleştirmemizi sağlayan Çanakcılar Creavit A.Ş ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." dedi.

  Çanakcılar Creavit A.Ş adına geziye katılan sektör temsilcisi Gökhan Arduç’ta; "MESEM müdürlüğü ile mesleki eğitimde işbirliği protokolümüz var. Mesleki eğitimin niteliğinin artırılması yönünde şirketler grubu olarak elimizden geleni yapıyoruz. MESEM müdürlüğünden gelen kültür gezisi talebini karşılayarak öğrencilerimizle birlikte ecdadımızı ziyaret etmelerine katkıda bulunmaktan dolayı mutluluk duyduk." şeklinde konuşan Devrek Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Derin, duygularını dile getirdi. (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-06-21-at-11.53.29-(1)

WhatsApp-Image-2023-06-21-at-11.53.29

WhatsApp-Image-2023-06-21-at-11.53.28-(1)

TTK'da iş kazasında yaralanmıştı; Hüseyin Eroğlu hayatını kaybetti TTK'da iş kazasında yaralanmıştı; Hüseyin Eroğlu hayatını kaybetti

 

Editör: Murat Barutçu