Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Kozlukadı Köyü Muhtarı Mehmet Hoyladı geçtiğimiz gün bir vatandaş tarafından darp edildi.

Konuya ilişkin Devrekli Muhtarlar Derneği’nde düzenlenen toplantıda basın açıklaması yapıldı.

Olaya dair açıklama yapan Muhtar Hoyaladı şu ifadeleri kullandı:

“27.02.2023 pazartesi günü öğleden sonra saat 15:00 sıralarında bir muhtar arkadaşımızın görevinin başında iken görevi icabı bir vatandaşın kullandığı su parasını istemesi ile ne yazık ki karşısında iki kişinin darp şiddetine maruz kalmıştır. Bu iğrenç saldırıyı görevinin başındaki bütün muhtarlara yapılmış olarak görmekteyiz. Biz muhtarlar olarak iki seneye yakın Pandemi döneminde gecemiz gündüzümüz, yazımız kışımız olmadan vatandaşımızın yanında olduk. Bir günde vatandaşın ihtiyacını görmek için 8-10 defa köyümüzle, ilçemiz arasında hiçbir menfaat gözetmeksizin mekik dokuduk. Vatandaşımızın bakkalı, manavı, bankası ve hatta doktoru bile olduk. Görevimizden asla taviz vermeyerek yerine getirmeye çalıştık. Görevimiz olan şeyleri kendimize borç bildik ve hatta hastalığa yakalanmış vatandaşlarımızla yüz yüze gelerek kendi sağlığımızı tehlikeye attık. Görev bildik eksiksiz yerine getirmeye çalıştık. Bütün bunların karşılığı 27.02.2023 pazartesi saat 15:00 da yaşadığımız olay olmamalıydı. Devrekli Muhtarlar Derneği Başkanlığı olarak, Rasit Budak bu olayı bütün muhtarlarımıza yapılan çirkin bir saldırı olarak görüyoruz ve her türlü koşulda bu olayın takipçisi olacağız”

Olayın ardından Emniyete başvuran Mehmet Hoyladı suç duyurusunda bulunup darp raporu aldı. Hastaneden alınan darp raporda dudağının patladığı ve 3 dikiş atıldığı bilgisi alındı. (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin