Devrek'te bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliği düzenlendi. Türkiye’de ve dünyada yaklaşık 180 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’, Devrek'te de yapıldı. Etkinlikte kadınlar, süsledikleri bisikletleri ile dikkat çekti. Cumhuriyet Alanı’nda toplanan kadınlar ve çocuklar bisiklet sürerek farkındalık oluşturmaya çalıştı.

  Türkiye'de ilk olarak 2013 yılında İzmir'de Sema Gür isimli kadının girişimi ve bisiklete binen bir grup gönüllü kadının desteği ile başlayan ve bu tarihten itibaren her sene düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği Devrek'te bu yıl 2. kez yapıldı.

    Devrek Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizatörü Güler Demirci Benli,

  "Sevgili bisikletli güzel yürekli hanımefendiler, çocuklar, beyefendiler sesimizi, davetimizi duyan herkes süslü kadınlar bisiklet turuna hoş geldiniz. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen turumuzun 11. yılında 2. kez Devrek'te yapacağımız için mutluyuz. Turumuz yaklaşık 200 şehirde 35 ülkede eş zamanlı bağımsız kadınlar tarafından yapılıyor, bu nedenle gururluyuz amacımız dünya otomobilsiz kentler günü kapsamında bisikletin günlük hayatımızın bir parçası olmasına dikkat çekmek. Turumuz yavaş ve kısa mesafelidir. Yarış değildir. Lütfen birbirimizi geçmeye çalışmayalım" dedi.

  Kadınlar, polis eskortu eşliğinde Cumhuriyet Alanı'ndan Egemenlik Mesire Alanı'na oradan tekrar Cumhuriyet Alanı'na pedal çevirdi. (Haber Merkezi)

Devrek Meslek Lisesi binası yenilendi Devrek Meslek Lisesi binası yenilendi

WhatsApp-Image-2023-09-18-at-13.41.20WhatsApp-Image-2023-09-18-at-13.41.20-(2)WhatsApp-Image-2023-09-18-at-13.41.20-(3)

Editör: Murat Barutçu