Coğrafi işaretli “Devrek KireniKomisyon toplantısı Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Başoğlu başkanlığında toplandı.

Devrek TSO toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli ürün olarak Devrek Kireni meyvesinin bölgedeki denetimi, dikilen kiren fidanlarının bakımı, budanması söz konusu bu meyvenin özellikleri, tanıtımı, bastonun ham maddesi olduğu, bu meyvenin nasıl yaygınlaştırılacağı konuları görüşüldü.

Devrek kiren meyvesi komisyonu ayrıca Çolakpehlivan Köyü’nde Ziraatci Bünyamin Demirci’ye ait Kiren Bahçesinde incelemelerde bulundu. Komisyon üyeleri değişik zamanlarda da Devrek’in diğer köylerinde kiren ağacı ve meyvesi üzerinde incelemelerde bulunacak.

Devrek TSO tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Devrek'te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark Devrek'te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark

“Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Odamız adına 21.12.2022 tarihinde 1299 sayı ile tescil edilen “Devrek Kireni” ile ilgili Odamız koordinasyonunda; denetim komisyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Denetim merciinde bulunan kurumlardan temsilciler katılım sağladı. Devrek Belediyesinden İbrahim Tığ, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ufuk Memiş, Devrek Ziraat Odası Başkanı Adnan Demirci ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başoğlu’nun katılımları ile gerçekleşen toplantıda; denetime esas kriterler üzerinde görüşme sağlandı.”  (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu