Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, açıklamasında 11-16 Eylül arasında Azerbaycan'da olacağım. Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun  önderliğinde, Manisa  Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği ile birlikte Azerbaycan'da da bizi, Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyonu ve Azerbaycan Kültür Evi'nin de katkılarıyla ile misafir edecekler.  Azerbaycan’da Dağlık Karabağ ve Şusa bölgelerini, önemle ziyaret edeceğiz.
Bu programımız daha önce otobüsle  gerçekleşecekti. Öyle programlanmıştı. Fakat otobüs yolculuğu adına şu an bize Azerbaycan tarafından gelen telkinler neticesinde kara yolculuğunun tehlikeli olduğunu, savaş durumunun devam ettiği onun için uçakla gitmemizi telkin ettiler. Ve bu seyahatimizi şu an uçakla yapıyoruz. Pazartesi günü Ankara'da olacağım. Aynı gün Bakü'ye uçacağız. Elli sayısında Türkiye genelinde illerden Gazetecilercemiyetibaşkanlarımız katılıyor. Türkiye Gazeteciler Federasyonun başta genel başkanımız Yılmaz Karaca dahil, yönetim kurulu yer alıyor.
Dağlık Karabağ  veŞusa bölgelerine gideceğiz.
Hem gezeceğiz, hem de göreceğiz. Ziyaretler yapacağız. Bakü’ye indiğimizde büyük devlet adamı. rahmetli Haydar Aliyev'in kabrini ve şehitliklerini ziyaret edeceğiz.
Azerbaycan'da Türk iş adamlarıyla bir araya geleceğiz. Aynı zamanda Türk Büyükelçiliğimizi ziyaret edeceğiz. Azerbaycan'da ki meslektaşlarımız da aynı gün görüşmelerde bulunacağız. 
İkinci gün, gün boyu sürecek program etkinliğinde  Dağlık Karabağ ve Şusa' ya gideceğiz. O bölgeyi tam gün  gezeceğiz. Son  kazanımları işgalden kurtardığımız ve zafer kazanılan bölgeleri  yerinde göreceğiz. Azerbaycanlı  hemşerilerimizle de bir araya geleceğiz. 
Aynı zamanda görüşmelerimiz arasında matbaa şurası başkanlığı var.  ilimler akademisi var, basın ve Türk dünyası toplantısına katılacağız. Birçok etkinliği orada yerine getireceğiz. Hikmet Haciyev, ziyareti. Son olarak Kafkas İslam ordusunun Bakü’ye geliş törenine iştirak edeceğiz.
Azerbaycan'a gazeteci olarak ilk defa gidiyorum. Bundan önce birkaç kere daha gitme fırsatı davet adına olmuştu ama gidememiştik.  Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, başkanı olarak orada ilimizi ve bölgemizi temsil edeceğiz, Azerbaycan'ı gezeceğiz, göreceğiz. Toplantılarımızı önemle yapacağız. İki devlet ve tek millet ruhu ile oradan aldığımız izlenimlerimizi burada aktaracağız. Önemli ve değerli bir ziyaret olacağını düşünüyoruz. Devlet katında da önemli görüşmelerimiz üst düzey olacak. Bu hafta içerisinde ZGColarak Azerbaycan'da yer alacağız. Daha sonra inşallah dönüş sonrası meslektaşlarımla Zonguldak’ta değerlendirmelerimizi paylaşacağım . (Haber Merkezi)

Editör: Muhammet