Zonguldak’ta çiçekçilerde Anneler gününe hazırlıklar başladı Zonguldak’ta çiçekçilerde Anneler gününe hazırlıklar başladı

Zonguldak’ta emlak işletmeciliği yapan Pekcan Günarslan, fahiş ev kiraları hakkında açıklamada bulundu. Günarslan, kent merkezinde 2+1 sobalı evin 14 bin 500 liraya kiraya verildiğini belirterek fiyatlara tepki gösterdi.
Kent merkezine uzak bir mahalledeki 2+1 sobalı bir evin 14.500 TL'ye kiralandığına dikkat çeken Günarslan, Zonguldak'taki emlak fiyatlarının büyük oranda yüksek olduğunu ve bu durumun emlakçıları da etkilediğini ifade etti. Atamalar, memurların gelmesi, depremzedelerin olması gibi farklı nedenlerle talebin arttığını ve bu nedenle kiraların yükseldiğini dile getirdi.
Günarslan, vatandaşların bu yüksek fiyatları emlakçılara yüklediğini, ancak fiyatların ev sahipleri tarafından belirlendiğini ve emlakçıların sadece bu fiyatları aktardıklarını vurguladı. Bazı ev sahiplerinin kiralarını artırmak için evlerini bir süre beklettiklerini ve bu nedenle fiyatların daha da yükseldiğini belirtti.
Emlakçılar olarak bu durumdan etkilendiklerini söyleyen Günarslan, Zonguldak'ta gayrimenkul alanında açılan mahkemelerin büyük bir kısmının ev sahibi-kiracı davalarından oluştuğunu da ekledi.
Zonguldak'ta fahiş fiyatların yanı sıra depremzedelere, gazilere ve şehit yakınlarına yönelik yüzde 100 komisyon almama kampanyası başlatıldığı da belirtildi. Bu kampanya ile bir ilki başlatıldığı ifade edildi. (Haber Merkezi)

pekcan

Editör: Muhammet