Memur-Sen Zonguldak Şubesi ile İHH Zonguldak Şubeleri öncülüğünde depremzede vatandaşlarımız yararına yardım kermesi düzenlendi.

3 Mart'a kadar açık olacak olan kermesin açılışına; Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ile Memur-Sen'e bağlı sendikaların Şube Başkanları ve yöneticileri İHH yöneticileri, AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetlilere katıldı.

Depremzede vatandaşlarımız yararına düzenlenen yardım kermesinin açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar, şunları söyledi:

“28 Şubat postmodern darbesinin 26. yıl dönümünde yine bir 28 Şubat’tayız. Bugün milletin değerlerine sahip çıkan milletin verdiği oylarla iktidara gelen siyasi iktidara karşı yapılan postmodern darbeyi buradan bir kez daha lanetlediğimizi belirterek konuşmama başlamak istiyorum. 6 Şubat tarihinde Türkiye'nin Güneydoğusunda görünürde 11 ilimizde ama Türkiye'nin tamamında içimizi acıtan, içimizi karartan deprem sonrasında Türkiye'nin tek vücut olduğunu göstermek, depreme uğrayan depremzedelerimizin yanında olduğumuzu belirtmek ve Zonguldak'tan da onlara destek vermek için İHH ile birlikte halkımızın katılımıyla bir yiyecek kermesi açmış bulunuyoruz.

Biz şunu önemsiyoruz hep söyledik burada bir kez daha söylüyoruz; Türkiye'nin her tarafı, Türkiye'nin her köşesi bizim ve tek bayrak altında yaşama özlemi içinde olanlarız. Türkiye'nin neresinde bir yara varsa neresinde kanayan bir yara varsa o yaraya merhem olmak isteyen bir gelenekten geliyoruz. İşte bu gelenek kapsamında Zonguldaklı hemşirelerimiz ile beraber bugün burada kermesimizi açıyoruz. Buradan toplanan yardımlar orada mağdur olan arkadaşlarımızın yaralarına merhem olması temennisinde bulunuyoruz.”

Konuşmanın ardından Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin tarafından yapılan duanın ardından kermesin açılışı gerçekleştirildi.

Kermesten elde edilecek olan gelir depremzede vatandaşlarımızın yararına kullanılacak. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin