Zonguldak Belediye Meclisinde CHP’li meclis üyesi Ozan Demirtaş’ın “Zonguldak Belediyesinde teknik ve uzmanlardan oluşan deprem araştırma” önergesi Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerince ‘RET’ edildi.

Zonguldak Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının birinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığında yapıldı.

5 gündem maddesinden oluşan meclis toplantısında CHP’li meclis üyesi Ozan Demirtaş’ın gündem harici “Zonguldak Belediyesinde teknik ve uzmanlardan oluşan deprem araştırma” önergesi CHP ve İyi Partili meclis üyelerinin ‘EVET’ oyuna karşın Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerince ‘RET’ oyu sonucu oy çokluğuyla kabul edilmedi. Fener Bölgesindeki peyzaj düzenlemesiyle ilgili kredi kullanılmasıyla ilgili Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a yetki verilmesi önergesi ise meclis üyelerinin oy birliğiyle gündeme alındı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; “Fevkani Köprüsü ve Merkez Çarşısıyla ilgili konuşurken ki tavırlar gün gibi aklımda. Şimdi onun tam tersi konuşulması bana çok inandırıcı gelmiyor. Ozan Beyin verdiği teknik bilgilere teşekkür ediyoruz. Mesleği icabı hepsi çok değerli! Gayet olumlu ve şuan sadece bizim değil bütün belediyelerin ve insanlarımızın kafasındaki soru işaretleri 6 Şubat’tan beri deprem. Hele bizler yerel yöneticiler olarak deprem bölgesine gidip gördükten sonra konunun çok daha detaylıca incelenmesi gerektiğine başımıza geldiğinde ne yazık ki önem veriyoruz. Yasalar, mevzuatlar gayet iyi, doyurucu. Kanuna uyulduktan sonra risk çok azalıyor ama ne yazık ki bu kanunlara uymayanlarda biz insanlarız” dedi.

Gündemin diğer maddeleri oy birliğiyle kabul edildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin