Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın 15 Temmuz 2016’da ki hain darbe girişimi ile ilgili anılarını anlattığı video Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabından paylaşıldı. Aldoğan’ın duygu dolu anlar yaşadığı A Haber’e ait görüntülerde, vatandaşın kararlılığı ve direnişi de vurgulandı.

Aldoğan, hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

Teoman Papila'da coşkulu 23 Nisan etkinliği! Teoman Papila'da coşkulu 23 Nisan etkinliği!

“Sayın Cumhurbaşkanımızın kaldığı otel evime 100 metre mesafede. Hemen bende sahil yolunu kullanarak Cumhurbaşkanımızın kaldığı otele gittim. Gittiğimde şunu gördüm, dört bir yandan insanlar gelemeye başlamıştı. Dakikalar arttıkça sayımız artıyordu. Kadın, erkek, genç, yaşlı, çoluk, çocuk tüm Marmaris’ten herkes vardı. Etten duvar örülmüştü adeta. Çok yoğun duygular yaşıyorduk. Şuanda da aynı duyguları yaşıyorum açıkçası. Hepimizin tek bir telaşı vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızı bir an önce görmek istiyorduk.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığından endişe duyduklarını anlatan Aldoğan, “Sakin olmamızı, sayın Cumhurbaşkanımızın sağlığının son derece iyi olduğunu ve bir süre sonra da canlı yayınla tüm Türk halkına sesleneceklerini söylediklerinde rahat bir nefes aldık tabii. Bir yandan da sağlıklı haberler alamıyorduk. Ülke genelinde bir hain darbe girişimi vardı ama ne aşamadaydı, neler oluyordu açıkçası tam net bilemiyorduk. Ardından sayın Cumhurbaşkanımızın canlı bağlantısı oldu. Tüm Türk halkını meydanlara davet etti. Biz reisimizi sağ salim uğurladıktan sonra otelden ayrıldık ve meydana doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüşte yoğun bir kalabalık ve coşku vardı. Yani kararlılık, direniş vardı.” dedi. / Haber: Fadime YILMAZ ELMA 

Editör: Murat Barutçu