Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde yapılan silvikültürel iş ve işlemlerin yerinde görülmesi ve değerlendirilmesi gayesiyle, Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkan Yardımcısı Yaşar Çakıroğlu ve Şube Müdürü Uğur Tüfekçioğlu Bölge Müdürlüğüne geldi.

Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanlığınca tespit edilen Eskipazar ve Karabük Orman İşletme Müdürlüklerindeki ormanlarda yapılan ve çalışmaları bitirilen doğal gençleştirme sahasına gidilerek çalışmalar yerinde görüldü. Daha sonra yine sıklık bakımı ve gençlik bakımı sahalarına gidilerek yapılan çalışmalar yerinde görüldü.

Eğitime katılan İşletme şefleriyle birlikte yapılan çalışmalar hakkında değerlendirme yapıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin en nadide ormanlarına hizmet veren Orman Mühendislerin çok iyi yetişmesini önemsediklerini, karışık ormanların silvikültürü konusunda ağaç türlerinin biyolojilerini çok iyi bilerek uygulamaların hassasiyetle takip edilerek yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE, DAHA YEŞİL BİR VATAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Değerlendirmeye devam eden Bayraktaroğlu "Orman Ekosistemini korumak ve geliştirmek için biz Orman Mühendisleri her zaman olduğu gibi bu gün de tüm güçleriyle çalışmaya devam edecekler. Silvikültür bakımları ormanlara nefes olur, bakımlı orman ise sağlıklı büyür.

Ormanlarımızın sürekliliğini sağlamak ve gelecek kuşakların yararlanabileceği çok fonksiyonel ormanlar kurmak için, ağaçların ihtiyaçlarına, biyolojik özelliklerine, yetişme şartlarına göre, genç meşçere bakımlarımızı yapıyor, ormanlarımızı gençleştirmeye ve güzelleştirmeye dolayısıyla Türkiye Yüzyılına Nefes olmasına devam ediyoruz" dedi.

Orman İşletme Müdürlüklerinde yapılan çalışmalar ile yapılan denetimlere Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu'nun yanı sıra Orman Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, Silvikültür Şube Müdürü, Eskipazar ve Karabük İşletme Müdürleri, Etüt Proje Başmühendisi, İşletme Şefleri eşlik etti (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi