Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) deprem yaralarının sarılması çalışmalarına devam ediyor. Genel merkez ve şubelerin ortak çalışmalarıyla hazırlanan ihtiyaç malzemelerini taşıyan ilk tır depremin ilk günlerinde Kahramanmaraş’a gönderildikten sonra ikinci tır da 25 Şubat günü Hatay’daki depremzedelere ulaştırıldı.

2192 adet gıda ve hijyen kolisi İskenderun, Antakya ve Defne ÇYDD şubelerinin koordinasyonunda, İskenderun, Kırıkhan, Defne ve Samandağ’daki depremzedelere dağıtıldı.

Aynı gün 90 adet çadır, 90 adet elektrikli ısıtıcı, 200 adet battaniye ve Çukurova ÇYDD Şubesinin temin ettiği seyyar tuvalet de bölgeye ulaştırıldı.

ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr. Ayşe Yüksel, Yönetim Kurulu üyeleri, Çukurova ve Kadıköy şube yöneticileri, dernek üye ve gönüllüleri dağıtım çalışmalarında yer aldılar.

Daha önce siparişleri verilen 100 adet Çadır, 100 adet Elektrikli Isıtıcı ve 800 adet Battaniye de bu hafta içinde Defne Belediyesine ulaştırıldı.

ÇYDD Zonguldak şubesi de deprem bölgelerindeki kursiyer öğrencilerinin talepleri doğrultusunda yaraların sarılması çalışmalarını sürdürüyor.

ÇYDD, ülke genelinde üyeleri ve gönüllüleri ile dayanışmayı büyütme ve yaraların sarılması çalışmalarına devam ediyor. (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin