Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu, üyelerinin katılımıyla genişletilmiş bir toplantı yaptı. 21 Mart 2023 tarihinde şube binasında yapılan toplantıda deprem felaketinden etkilenen ÇYDD kursiyer öğrencilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Mukadder Gümüş, 47 orta, 58 üniversite öğrencisine genel merkez tarafından, 39 üniversite öğrencisine Zonguldak Şube tarafından burs verildiğini belirterek, ayrıca depremden etkilenen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 15 öğrenciye de bu aydan itibaren burs verileceğini söyledi.

Deprem yaralarının sarılması için öncelikle kursiyer öğrenciler ve aileleri üzerinden dayanışma içinde olduklarını ancak yaraları kısa sürede sarmanın mümkün olmadığını belirten Gümüş, “sizlerin önerileri doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Toplantı sonrasında, üyelerin ve ÇYDD gönüllülerinin Ramazan Ayında yapacakları yardımları 15 Nisan’a kadar dernek hesabına aktarmaları çağrısı yapıldı. Üye toplantılarının her ay düzenli olarak yapılması ve yaraların sarılması çalışmalarının devam etmesi kararı alındı.(Haber Merkezi)

Editör: Seçkin