İncivez karıştı: Polisler müdahale etti! İncivez karıştı: Polisler müdahale etti!

Son günlerde ülke gündeminde sıkça yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak hayvanları konusunda “Avrupa modeline geçeceğiz” açıklamalarının ardından HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat’tan önemli bir açıklama geldi. Şenpolat, Habertürk’te konuğu olduğu “Türkiye’nin Nabzı” programında, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarını, bu protokole göre pilot bölge seçilen Zonguldak, Bartın ve Karabük’te sokak hayvanlarının kısırlaştırılacağını ifade etti. Şenpolat öte yandan, bu süreç için 1 milyon lira bütçe ayrıldığını belirtti. 
Konu ile ilgili Şenpolat’ın açıklamaları şu şekilde: 
“Biz bugün Ankara’daydık. HAYTAP ve tarım bakanlığı protokol imzalıyor. Önümüzdeki 3 yıl hatta 5 yıl boyunca Batı Karadeniz bölgesini pilot bölge olarak seçtik. Yani Zonguldak, Karabük, Bartın. Biz o bölgeye HAYTAP’ın bütçesinden olmak üzere 1 milyon lira bir bütçe ayırdık. 1 milyon lira bütçeyle oradaki bütün köylere girene kadar kendi veteriner hekimlerimizle beraber kısırlaştırma yapılacak.”
TEPKİLER GECİKMEDİ
Açıklamanın ardından vatandaşlardan tepkiler gelmeye başladı. Bazı vatandaşlar, yapılacak uygulamanın yanlış olduğunu dile getirerek, “Ahmet Kemal Şenpolat ile Tarım bakanlığı protokol imzalıyormuş, Bartın, Zonguldak ve Karabükte 5 yıl itleri kısırlaştırıp yaşatacakmış. 5 yılda insanlar ölmüş, trafik kazasında katledilmiş, yaralanmış, kudurmuş önemli değil!!!”
“Zonguldak, Bartın ve Karabük halkının sağlığı ve can güvenliği HİÇE SAYILARAK başıboş itler sokaklarda mı tutulacak  @ibrahimyumakli ? Beş yıl içinde köpeklerin “doğal yollarla ölmesi” beklenirken, kaç vatandaşın yaralanması, hastalanması ve ölümü MAKUL KAYIP olarak planlandı?” ifadelerine yer verdiler. 
Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Muhammet