Zonguldak kent merkezinde esnaflık yapan iş insanı Arif Kılıç, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur sonucuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi ile halk iradesinin tercihini yaptığını belirten esnaf Arif Kılıç, şunları söyledi:

31. Dönem POMEM Ön Başvuru Sonuçları açıklandı! İşte sınav sonuçları... 31. Dönem POMEM Ön Başvuru Sonuçları açıklandı! İşte sınav sonuçları...

“Türkiye’de 15 gün önce cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirildi ve seçim ikinci tura kalmıştı. 2. Tur cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya bir sonuç çıktı. Bu sonuca göre Cumhur İttifakı seçimi kazandı Millet İttifakı kaybetti. Millet İttifakının bu saatten sonra kendi iç dinamikleri, üst düzey yönetimi ve tabanının bu seçim sonuçlarını değerlendirip oluşturdukları Konsorsiyumun daha farklı yöne dönüşeceğini düşünüyorum. Bu saatten sonra Türkiye’de klasik siyasi çıkarımların, zoraki birlikteliklerin çok fazla geçerli olacağını zannetmiyorum. Çünkü bu oluşumun sonucu sandığa yansıdı. Cumhur İttifakı ise attığı doğru adımlarla, yaptığı doğru işlerle ve söylemleriyle yaptıklarının eşleşmesi sonucu gerçekten Türkiye’de geçmişten bu yana yaşadığı seçim başarısını bir kes daha yaşamış oldu. Bu inşallah bizler için hayırlara vesile olacaktır.

Ekonomik anlamdaki bazı sıkıntıların doğru adımlarla çözüleceğine inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve ekibi bu ekonomik sıkıntıları aşacaktır. Ekonomide güçlü irade devam ederse bugün kazanılan cumhurbaşkanlığı seçimi taçlandırılmış olur ve yerel seçimlerde de kendini gösterecektir. Türkiye’de inşallah bundan sonra siyaset toplumda karşılığı olan, toplumun problemlerini yakinen bilen, insanlarla hemhal olanların başarısına endekslenecektir. Hamasi duygular, hamasi propagandalar, duygu sömürülerinin karşılığı olacağını düşünmüyorum. İnşallah çıkan sonuç hayırlı olacaktır. Çok kısa bir zaman sonra ülkemizde yerel seçimler yapılacak. Yerel seçimde de kazananın halkımız olacağına inanıyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin