Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını nedeniyle kan bağış sayısında azalma olurken kana olan ihtiyaçta azalma olmuyor.

Son 3-4 gündür Zonguldak’ta kan bağışı sayısında düşüş olduğunu belirten Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru İbrahim Zayi, hasta yatağında kan bekleyen hastalarımızı unutmayalım ve kan bağışında bulunalım” dedi.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru İbrahim Zayi, açıklamasına şöyle devam etti: “Bilindiği üzere corona virüs nedeniyle vatandaşlarımızın tedirginlikleri var ama Sağlık Bakanlığımız bu konuda alınabilecek tüm tedbirleri alıyor ve vatandaşlarımıza gerekli uyarıyı yapıyor. İnsanlarımız doğal olarak ihtiyaç duymadıkça evlerinden dışarı çıkmamaya özen gösteriyor bu durumda kan bağış sayımızda düşüş yaşamamıza neden oluyor ancak biz şunu her defasında ifade ediyoruz kan sürekli değil acil ihtiyaçtır. Kan bağış sayısı son 3-4 gündür azaldı ama hasta yatağında kan bekleyen hasta sayısında azalma olmuyor bu nedenle sağlıklı her bireyi düzenli bir şekilde kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Corona virüs konusunda ise bakanlığımızın alınması gereken tedbirler konusundaki uyarılarına dikkat edelim. Ama hasta yatağında kan bekleyen hastalarımızı da unutmayalım kan bağışında bulunalım.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi