Zonguldak'ta işine giderken Mertcan Aydın (30) tarafından çöp konteynerinde canlı ve ölü civcivler bulundu.

Kozlu'da iş yerine giderken civciv sesi geldiğini duyan Mertcan Aydın, motosikletinden inerek sesin nereden geldiğini tespit etti. Sesin çöp konteynerinden geldiğini fark eden Aydın, 1'i canlı, 4'ü ölü civcivi bulunduğu yerden çıkardı.

Alaplı'ya 550 milyonluk dev proje Alaplı'ya 550 milyonluk dev proje

Aydın tarafından su ve mama verildikten sonra veteriner kliniğine götürülen civciv, tedavi altına alındı. Civciv yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Civcivin bulunduktan sonra yaklaşık 3-4 saat hayatta kalabildiğini söyleyen Aydın, civcivleri çöpe atanların ceza almasını istediğini belirterek, "Onlar sessiz kullar. Şu anda konuşamıyorlar fakat ileride bunlarda konuşacak. Herkesin çoluk çocuğu var. Sonuçta o da bir bebek. Suçsuz günahsız. Nasıl oluyor da bu kadar canileşebiliyorsunuz? Hiç ni duygunuz yok? Sonuçta o da bir can taşıyor. Bu dünya da güneşin doğması, yaşamamız sırf o sessiz kulların hatırına... Bunları da düşünerek duyarlı olalım. Bunları yapanlara da göz yummayalım, ses çıkaralım. Susan şeytan olmayalım." şeklinde konuştu.

Editör: Fadime Yılmaz Elma