AW050361_02

Traktör kazası, karı kocayı birbirinden ayırdı! Traktör kazası, karı kocayı birbirinden ayırdı!

Bolu Haber – Bolu'nun Seben ve Kıbrıscık ilçelerinde ekilen Çeltikdere pirincinin hasat dönemi yaklaşıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasat öncesinde hastalık ve zararlı kontrolleri yaptı.

"Çömlek patlatan pirinç" olarak bilinen Çeltikdere pirinci, Türkiye'nin en kaliteli pirinçlerinden biri olarak kabul ediliyor. Köylülerce yüzyıllardır geleneksel yöntemlerle üretilen pirinç, hasat öncesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edildi.

Kontrol çalışmalarının devam ettiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar, "Son yıllarda meydana gelen iklim değişiklikleri ve uygun hava şartlarının da etkisi çeltik ekim alanlarında olumsuzluklara sebep olabilmektedir. İlimizin coğrafi işaretli ürün markalarından biri olan Kıbrıscık Karakılçık çeltik ekim alanlarında hastalık ve zararlı kontrol çalışmalarımız periyodik olarak devam etmektedir. Üreticilerimiz de karşılaşmış oldukları olumsuzluklar hususunda il ve ilçe müdürlüklerimiz ile irtibatta olmalıdır" dedi.

AW050361_03

Hazır kestane çıkmışken… Kestane tatlısı Hazır kestane çıkmışken… Kestane tatlısı

Arkadaşları Hakkı Güney’i Anlattı Arkadaşları Hakkı Güney’i Anlattı

Ar, üreticilerin gereksiz ilaçlama yapmamaları gerektiğini belirterek, "Herhangi bir olumsuzlukta üreticilerimiz gereksiz ilaçlama vs. kaçınmalıdır. Doğadaki diğer canlıların yaşamlarına etki etmemek açısından muhtemel ilaç kullanımlarında uzman personelimizce tavsiye edilen ürünler kullanılmalı, İl Müdürlüğümüz duyuruları ve önerileri doğrultusunda hareket etmeleri önem arz etmektedir" diye konuştu.

HASAT ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLAYACAK

Çeltikdere pirincinin önümüzdeki günlerde hava şartlarına göre hasat edileceği öğrenildi. İHA

Babaya en güzel hediye Babaya en güzel hediye

 

Editör: Virda Şahin