Zonguldak Haber – Bilindiği gibi Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2022 Yılında hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen “Zonguldak Yöresel Lezzetleri Coğrafi İşaret Alıyor” isimli proje tamamlanarak ürünlerin tescili için Türk Patent ve Marka Kurumu’na müracaat edilmişti. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından süreçler işletilerek iki ürünün tescili gerçekleştirildi.

Zonguldaklı 6. sınıf öğrencisi Ayşe’den çığır açacak buluş! Gıdada büyük tasarruf sağlayacak! Zonguldaklı 6. sınıf öğrencisi Ayşe’den çığır açacak buluş! Gıdada büyük tasarruf sağlayacak!

Bunlar Zılbıt ve Malay.

Tescil edilen Zonguldak Malay Yemeği ve Zonguldak Zılbıt Yemeğinin tescil belgeleri Türk Patent ve Marka Kurumu’nda düzenlenen törenle teslim alındı.

ZTSO’dan alınan bilgilere göre belge teslim töreninde, Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Cemil BAŞPINAR, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR, Genel Sekreter Muharrem SARIKAYA, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa İNANIR, hazır bulundular (Haber merkezi)

Editör: Virda Şahin